Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

A hetedik kemence - bevezetés a japán kerámiába

Előadás a japán kerámia hagyományairól és fejlődéséről.

 

 

 

 

 

 

 

Néma Júlia DLA, Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, a Magas hőfokon: Közelítések a fatüzes kerámiához című könyv szerzőjének vetített képes előadása egy eljövendő előadássorozat bevezető alkalma, mely a japán kerámia hagyományát és innovációját vizsgálja történeti mesterművek és kortárs művészek munkásságán át. Bemutatja a 'hat ősi kemencét', a kerámiakészítés legfontosabb központjait. A tárgyak megszületését az agyagtól a formáláson keresztül, a tűzön át követve arra keresi a választ, hogy mi az az alkotás- és gondolkodásmód, mi az a szellemiség, ami a japán kerámiákat egyedivé teszi. Mi a különbség fazekas és művész között, s vajon hogyan tud a kulturális elit véleményt és hagyományt formálni, kanonizálni. Inspiratív kaland egy kutató művész szemével.

 

keramia-promo.jpg

Otani Shiro: Tűzszínű korsó – shigaraki kerámia (A Japán Alapítvány Yakishime c. kiállításából)

 

90501711.jpg

A hetedik kemence - bevezetés a japán kerámiába

Időpont:

2017. november 28., 18:00

Helyszín:

Eötvös 10 – Kamaraterem

1067 Budapest, Eötvös u. 10

 

Az előadásra a helyek beteltek. További regisztrációkat sajnos nem áll módunkban elfogadni. Szíves megértésüket köszönjük!

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek