Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Kerámia és teaművészet az ismert teavidék, Shizuoka földjéről

Tavaly ősszel útjára indított programsorozatunk következő eseménye kissé rendhagyó, mivel nem csupán a kerámiára összpontosít, hanem a teaművészetbe is bepillantást enged.

 

 

 

 

 

 

A teafogyasztás és az aköré épülő szokásrendszer erőteljesen hatott  a japán kultúra alakulására, illetve a különféle művészetekre, köztük a teához szükséges edényeket előállító kerámiaművészetre is. A nemzetközi szinten is aktív Maeda Naoki kerámiamester bemutatja, miként befolyásolta egymást a kerámia és a tea kultúrája, s e közös úton hogyan alakult ki mai formájuk. Megtudhatjuk továbbá, hogy a tokiói nyári olimpiához közeledve miként nyer új értéket a japán fazekasság és kézműveskultúra, valamint milyen kapcsolat volt az európai és kelet-ázsiai kerámia között. Mindemellett bepillantást nyerhetünk a teaültetvényeiről is híres Shizuoka prefektúra kerámiájának világába. Ezt követően Matsui Souga, az Urasenke Teaiskola mestere tart teabemutatót, illetve egy rövid előadást a kifinomult teaművészet sajátosságairól. 

 

keramia-teaweb.jpg

 

Időpont:

2018. március 23. 18:00

Helyszín:

ELTE Természettudományi Kar, Konferencia terem

(1117 Budapest, Pázmány Péter stny. 1a)

 

 

Kapcsolódó program:

Japán kerámia és tea – bemutató és workshop Kecskeméten

http://japanalapitvany.hu/hu/esemenyek/japan-keramia-es-tea-bemutato-es-workshop-kecskemeten/711

 

 keramiateabudapestlogos.jpg
Köszönetet mondunk az Urasenke Magyaroszági Japán Tea Egyesületnek a szíves közreműködésért.


Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi ív kitöltésével lehet:

(A rendszer csak akkor fogadja a jelentkezést, ha mindegyik mezőbe írnak valamit. Rendszerünk nem küld automatikus visszajelzést a regisztráció sikerességéről, ezért manuálisan kell ezt megtennünk. A március 15-i hosszú hétvégére való tekintettel leghamarabb március 19-én tudunk majd visszaigazolást küldeni. Megértésüket köszönjük.)

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.

Jelentkezési lap

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek