Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
info@japanalapitvany.hu

2018-19. Japán nyelvkurzusok - kurzusismertető

Nyelvkurzusainkon az órák az úgynevezett can-do kompetenciákra épülnek, melyek azt jelölik, hogy a nyelvhasználó mit tud, mit képes az adott nyelven kifejezni. Hallgatóink az osztálytársaikkal folytatott interakciók, foglalkozások révén fejleszthetik ki a kommunikációhoz szükséges beszéd-, hallás-, írás- és olvasáskészséget. Kurzusaink a Közös Európai Referenciakeret, valamint a JF Nyelvoktatási Standard normatívájára épülnek. A nyelvi képzéseken túl lehetőség nyílik a kultúrába való betekintésre, a különféle kulturális tapasztalatok által felépülő tanulásra.

2018-19 Japánnyelvi kurzusok

Szeptembertől az alábbi kurzusokra lehet jelentkezni:

1Éves kurzusok
Két féléves tanfolyam azok számára, akik komoly nyelvtanulásban gondolkodnak. Részletek a Kurzuskiírásban olvashatók.

Szint:   A2–B1
   Tandíj: 50 000ft/félév
 * A tankönyvet hallgatóinknak egyénileg kell beszerezniük, melynek árát a tandíj nem tartalmazza.

Letölthető dokumentumok:
   Első féléves kurzuskiírás (pdf)
   Első féléves kurzusnaptár (időpontok, szünnapok, stb.) (pdf)
   Jelentkezési lap (word)

* A Dekiru tankönyvcsalád beszerezhető a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) webshopján keresztül:

* A 2018-19. tanévben nem indul nullszintről induló, kezdő (G1) tanfolyam.  Akik kezdő szintről szeretnének japánul tanulni, azoknak online kurzusainkat (ld.: 5.), illetve autonóm tanfolyamainkat (ld.: 3.) ajánljuk figyelmébe. Egyéb nyelvtanulási lehetőségek a privát nyelviskolák honlapjain olvashatók.

2Téma-specifikus kurzusok
Tíz hetes rövid tanfolyam B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkezőknek. A különböző témákra épülő, reáliákat (anyanyelvi beszélő számára készült autentikus anyagok) feldolgozó tanfolyamot három alkalommal hirdetjük meg a tanév során.

Szint:   B1–B2 (JLPT minimum N3 szint)
    Tandíj: 15 000ft/tanfolyam
    Kurzuskiírás: http://www.jfbp.org.hu/hu/nyelvoktatas/tema-specifikus-kurzusok-2018-19/736

3Autonóm nyelvkurzusok
Rövidtávú tanfolyam azok számára, akik saját nyalvtanulási tervük alapján, képzett tanári felügyelet, segítség mellett kívánják nyelvi készségeiket tovább csiszolni. A tíz hetes tanfolyamot a tanév során 3 alkalommal hirdetjük meg. Részletek a Kurzuskiírás oldalán olvashatók.

Szint:   -
    Tandíj: 15 000ft/tanfolyam
    Kurzuskiírás: http://www.jfbp.org.hu/hu/nyelvoktatas/autonom-nyelvkurzusok-2018-19/737

4Kulturális japán nyelvi előadások
Az egy alkalmas előadásokon a résztvevők különböző kulturális tapasztalatokon keresztül ismerkedhetnek meg a japán nyelvvel.  Olyanok is jelentkezhetnek, akik egyáltalán nem rendelkeznek japán nyelvi ismeretekkel.

Célcsoport:   nincs nyelvtudáshoz kötve
  Részvételi díj: 1000Ft/alkalom
  Időpontok: havi egy alkalommal, péntekenként, 18:00–19:30 között

Az előadások témájáról, időpontjáról, valamint a jelentkezés módjáról 1 hónappal az előadások előtt teszünk közzé információkat honlapunkon.

5E-learning kurzusok
A Minato a Japán Alapítvány saját fejlesztésű nyelvoktatási platformja, mely online nyelvtanulási lehetőséget kínál:

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda szeptembertől Marugoto Online Japán Nyelvi Kurzus Oktatóval címmel saját online nyelvkurzust is indít mindazok számára, akik egészen az alapoktól kívánják elsajátítani a japán nyelvet. Részletek az alábbi oldalon olvashatók:

Kurzusokkal kapcsolatos egyéb tudnivalók:
Kurzusaink alsó korhatára 13 év.

Diákjainkat felkérhetjük, hogy segítsenek kérdőíveink kitöltésében, vegyenek részt interjúinkon, vagy járuljanak hozzá az óra anyagának videóra való rögzítéséhez. Kérjük szíves közreműködésüket!

Japánnyelv-oktatóként általános-, közép- vagy nyelviskolában dolgozók számára féláron hirdetjük kurzusainkat. A részletekkel kapcsolatban kérjük, keresse fel munkatársainkat!

Kapcsolat:
Nyitvatartási idő: H–Cs, 9:00–18:00, P.: 9:00–17:00