Ázsiai hármas tükör 2016: Elmélkedések – online filmnézési lehetőség

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2020.04.21. 00:00 - 2020.06.30. 00:00

Mivel a koronavírus-járvány immáron a világ minden táját elérte, mindannyian szembesülünk a terjedés megelőzését szolgáló kijárási korlátozásokkal, és a kényszerű bezártság realitásával. Ahogy a napok telnek, és melegedik az idő, egyre nehezebb életünket a négy fal közé korlátozni. Mégis megtesszük, mert hiszünk benne, hogy az egyéni áldozat a közösség javát szolgálja. Mostani megpróbáltatásaink rákényszerítenek bennünket, hogy felülvizsgáljuk eddigi értékrendünket, miközben új pespektívába helyezik az emberi kapcsolatok fontosságát. A Japán Alapítvány Ázsia Központja azzal a szándékkal teszi elérhetővé az Ázsiai hármas tükör 2016: Elmélkedések c. filmet, hogy emléztessen bennünket az emberi kötelékek szépéségére. A film 2020. június 30-ig tekinthető meg ingyenesen az alább megadott weboldalon.

 

A Japán Alapítvány Ázsia Központja és a Tokiói Nemzetközi Filmfesutivál (TIFF) 2014-ben kezdeményezett együttműködésének célja egy Ázsia-fókuszú filmes kulturális csereprogram létrahozása volt, melynek keretén belül az ázsiai régió tehetséges ifjú filmkészítői lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, miközben műveikkel elősegítik a kultúrák közti megismerést és megértést. Ennek a hat éves kooperációnak az eredményeként született az Ázsiai hármas tükör sorozat, melynek első része, az Elmélkedések 2016-ban debütált.

A mű három rövidebb filmet foglal magába, melyek a történeteknek helyszínt adó országok történelmét és kultúráját új nézpontokból világítják meg. Az Ázsiában való együtt élés témájára épülő proket során a stáb és a szereplők határokon átívelő munkával tették lehetővé, hogy a vásznon később megjelenhessen az egyes szereplők (élet)útja Japán és Kambodzsa, a Fülöp-szigetek és Malajzia között. Bár a művek azzal a céllel születtek, hogy az ásziai embereket közelebb hozzák egymáshoz, mi európaiak is sokat meríthetünk az alkotásokból.

© 2016 The Japan Foundation, All Rights Reserved

 

Ázsiai hármas tükör 2016: Elmélkedések

1. SHINIUMA - Halott ló (SHINIUMA Dead horse)

Rendezte: Brillante Ma Mendoza

 

2. Galamb (Pidgeon)

Rendezte: Isao Yukisada

 

3. A hídon túl (Beyond the Bridge)

Redndezte: Sotho Kulikar

 

Nyelvi tudnivalók és elérhetőség!

A filmben a japán és az angol mellett más ázsiai nyelvek is előfordulnak, de a nem angol nyelvű részek angol felirattal vannak ellátva.

Megtekinthető 2020. június 30-ig alábbi weboldalon:

https://jfac.jp/en/culture/news/n-asian-three-fold-mirror-streaming

 

 

Aki szeretne több részletet megtudni a filmről és az alkotókról az az alábbi oldalakon olvashat róla

angolul:

https://asian3mirror.jfac.jp/2016_reflections/en/

vagy japánul:

https://asian3mirror.jfac.jp/2016_reflections/ja/