Érzelemkifejezés és nyelvhasználat a japán zenés elbeszélésben

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2020.11.14. 12:00 - 13:00

Egy helyben állva a színpadon előadni egy történetet, miközben nem állnak rendelkezésre komolyabb segédeszközkök, csupán a zenei kíséret. Miként tudja a művész nevetésre bírni, vagy épp megríkatni közönségét ilyen megkötések mellett? Következő webináriumunk során ismét élőben jelentkezik Japánból a közkedvelt rókjoku művésznő, Tamagawa Nanafuku, hogy ezt a kérdést megválaszolja. Előadásában bemutatja, hogyan jeleníthető meg egyetlen előadó által a mihaszna férj, a tűzrőlpattant feleség vagy épp a kardforgatásban jártas nagyúr. A különböző szereplők életre keltéséhez és folyamatos váltakoztatásához elengedhetetlen az elbeszélő hangjának, a zenei kíséret dallamának, valamint a történet hátterét és a szereplők érzéseit bemutató ének (fusi) hármasa.
Az ehhez köthető színházi technikák és színfalak mögött zajló gyakorlatok megismerését követően vendégeink lehetőséget kapnak, hogy Tamagawa Nanafukut kikérdezzék személyes tapasztalatairól, melyben segítségünkre lesz webináriumunk moderátora, dr. Hidasi Judit professzorasszony. 

 

Tamagawa Nanafuku korábbi webináriumát, valamint előadásainak felvételeit megtekintheti Youtube csatornánkon: https://www.youtube.com/channel/UCq4sRqh5BMdHmxUift_9Lpg?view_as=subscriber

 

Időpont:

2020.11.14. 12:00

 

Az előadás online, Zoom webinar formában japánul, magyar tolmácsolással lesz megtekinthető, melyre regisztrálni az alábbi linken lehet.

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_lLordhkjQO-EMlLFHMtepA

 

A program kezdete előtt tájékozódjon a Zoom webinar rendszerhasználatáról az alábbi dokumentum segítségével.

Zoom webinar használati útmutató nézők számára

 

A Zoom rendszer használatáról a regisztrációt követően hamarosan emailben küldünk Önöknek egy útmutatót, melynek segítségével könnyebben élvezhetik majd Tamagawa Nanafuku művésznő előadását. Technikai probléma esetén forduljon kollégánkhoz az info@japanalapitvany.hu címen.

Amennyiben nem érkezik a Japán Alapítványtól email, vagy nem kapja meg a regisztrációt követő pár napon belül a belépési azonosító linket, valószínűleg regisztrációja sikertelen volt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@japanalapitvany.hu címen.