2020-21. Éves kurzusok - Kurzuskiírás

Az éves kurzusok két féléves szemeszterre lebontott, éves tanfolyamok. Az órákon a Közös Európai Referenciakeret és a JF Nyelvoktatási Standard normatívájára épülő tankönyveket használunk. A kurzusok a valós életben történő kommunikációra készítenek fel. A nyelvtanuláson túl hallgatóink különböző témákon keresztül mélyíthetik el a japán kultúrával kapcsolatos ismereteiket.

1.  A kurzusok időtartama

45. leckétől
G5 B1-3 Hétfő/Szerda
19:00 –20:30
„Marugoto Nihon no kotoba to bunka – Chūkyū 2 B1”

* A 2020-21. tanévben nem indítunk G1 (A1-nullszintről) és G2 (A2 szintről) induló csoportokat. A1–A2 szintű nyelvtanulás céljából figyelmükbe ajánljuk Autonóm nyelvkurzusainkat vagy online felületen elérhető e-learning kurzusainkat.

* A 2019-20. tanév 2. félévének hallgatói a 2020-21. tanév első félévében is ugyanabba a csoportba tartoznak. Aki csoportot szeretne váltani, annak szintfelmérő tesztet kell tennie.

* Az órák az Alapítványban lesznek megtartva, ám a magyar kormány hatályos rendelkezéseinek megfelelően, amennyiben irodánkat átmenetileg be kell zárjuk, az órákat online formában kívánjuk folytatni.

Első féléves kurzusnaptár 2020-21: letölthető innen.
Előadói és tantermi beosztás: letölthető innen.

* A tervezett időpontok és beosztások változhatnak.

3. Tandíj
50 000Ft/félév
A befizetett tandíjat csak abban az esetben áll módunkban visszafizetni, ha kellő létszám hiányában a kurzust nem sikerül beindítani.
* A 2019-20. tanév 2. félévére befizetett tandíjak a 2020-21. tanév 1. félévére is érvényben maradnak. (A kurzusra jelentkezés ebben az esetben is mindenkinek kötelező!)

4. Kurzuslétszám
Minimum 4  – maximum 9 fő (a tanterem kapacitásától függően).
– A tavalyi év 2. félévének hallgatói a regisztráció során előnyt élveznek.
– Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a 4 főt, a kurzus nem indul be.

5. Tankönyv
A kurzusokon használt tankönyvekkel kapcsolatban az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat.
Dekiru 2 (G3, G4):

Marugoto Nihon no kotoba to bunka – Chūkyū 2 B1 (G5):

* A Dekiru 2 tankönyvet hallgatóinknak egynénileg kell beszerezniük. (A tankönyvek megvásárlására a Japán Alapítványon keresztül nincs lehetőség.) A Dekiru tankönyvcsalád beszerezhető a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) webshopján keresztül:  http://webshop.kello.hu/
* A Marugoto Nihon no kotoba to bunka – Chūkyū 2 B1 tankönyvet a Japán Alapítvány szerzi be és bocsájtja a hallgatók rendelkezésére. A tankönyv árát (6.000Ft) kurzuskezdéskor kérjük el.

6. Jelentkezés
Jelentkezési időszak: 2020. augusztus 24. (hét) – szeptember 9. (szer)
Jelentkezni a jeletkezési lap kitöltésével és elektronikus úton történő leadásával lehet.
Email-címünk: nikolenyigergely@japanalapitvany.hu

JELENTKEZÉSI LAP: letölthető innen

– A jelentkezés a befizetéssel válik érvényessé.
  – Új jelentkezőink szintfelmérő tesztet írnak. (Ld.: 8. Szintfelmérő)
  – Azon hallgatóink, akik nem feleltek meg az előző félév végén tartott záróvizsgán, ennek ellenére mégis magasabb csoportban kívánják folytatni tanulmányaikat, szintén szintfelmérő vizsgát tesznek.

7. Befizetés
Befizetési időszak: 2020. augusztus 24. (hét) – szeptember 10. (szer)
Befizetés módja: személyesen vagy átutalással.
* Kérjük, a befizetés kívánt módját jelezze jelentkezésekor!
* Azok részére, akik átutalással szeretnének fizetni, emailben küldünk értesítést a számlaszámról. Az átutalás kezelési költsége a befizetőt terheli.

8. Szintfelmérő (új jelentkezők számára)
Vizsgázni az alábbi időszakban lehet, előre egyeztetett időpontban:
2020. augusztus 24. (hét) – szeptember 9. (szer), (hétköznap, 9:00–18:00 között)
Időpontot egyeztetni emailen vagy telefonon lehet. A szintfelmérőt online formában is meg lehet írni. A teszthez szükséges környezetet (japán beviteli lehetőséggel rendelkező számítógép, tablet, okostelefon, stb.) a jelentkezőknek egyénileg kell megteremteniük.
* A szintfelmérő írásbeliből és szóbeli beszélgetésből áll. (Összesen max. 1 óra) A csoportot az eredmények kiértékelése után határozzuk meg.

9. Speciális ajánlatok, kedvezmények
A G3–G4 csoportok hallgatói félévente ingyenesen részt vehetnek 1-1 Kulturális témájú előadáson. Kérjük, kövesse figyelemmel a Kulturális témájú előadásokkal kapcsolatos kiírásokat!
A G5 csoport hallgatói félévente ingyenesen részt vehetnek 1-1 Téma-specifikus kurzuson vagy Autonóm nyelvkurzuson. Kérjük, kövesse figyelemmel a kurzusokkal kapcsolatos kiírásokat!

Kapcsolat:
Tel: (06-1)214-0775  (H–P.: 9:00–17:00)
E-mail:nikolenyigergely@japanalapitvany.hu
Kapcsolattartó: Nikolényi Gergely