2021-22. Éves kurzusok - Kurzuskiírás

Az éves kurzusok két féléves szemeszterre lebontott, éves tanfolyamok. Az órákon a Közös Európai Referenciakeret és a JF Nyelvoktatási Standard normatívájára épülő tankönyveket használunk. A kurzusok a valós életben történő kommunikációra készítenek fel. A nyelvtanuláson túl hallgatóink különböző témákon keresztül mélyíthetik el a japán kultúrával kapcsolatos ismereteiket.

1.  A kurzusok időtartama

2. Csoportok

2-1. Új Marugoto chūkyū kurzus!

A tanfolyam célja, hogy megtanítson japánul kommunikálni a valós élethelyzetekben, következésképp a hangsúlyt nem a nyelvtani formák halmozására helyezzük, hanem a can-do kompetenciák elsajátítására, amelyek azt jelölik, hogy a nyelvhasználó milyen szituációkban hogyan képes használni tudását. Az órákon élő japán szövegeket olvasunk és hallgatunk, illetve gyakoroljuk a beszédkészséget. A letölthető tananyagok listája is bővült,  ide kattintva tekintheti meg őket. Alkalmazásukkal még többet megtudhat a japán nyelvről és kultúráról!

Csoport  Szint Órák időpontja Tankönyv/Lecke
Marugoto chūkyū 1 B1-1 hétfő/szerda
17:10 –18:40
„Marugoto Nihon no kotoba to bunka – Chūkyū 1 B1”

2-2. Dekiru G4 csoport

Csoport  Szint Órák időpontja Tankönyv/Lecke
G4 B1-2

kedd/csütörtök

17:10 –18:40

Dekiru 2

43. leckétől

* A 2020-21. tanévben nem indítunk A1 (nullszint) és A2 szintről induló csoportokat. A1–A2 szintű nyelvtanulás céljából figyelmükbe ajánljuk Autonóm nyelvkurzusainkat vagy online felületen elérhető e-learning kurzusainkat. Amennyiben intenzívebb nyelvtanulás érdekli, a budapesti nyelviskolák valamelyikét érdemes felkeresni. Alábbi elérhetőségeinken munkatársaink készséggel ajánlanak önnek alternatívát.

* Az órák a koronavírus helyzetére való tekintettel 2021. szeptemberétől továbbra is online formában indulnak el, ám a járványhelyzet jelentős javulása esetén átállunk tantermi oktatásra. Az órákon való részvételhez kérjük, szerezzen be internet kapcsolattal és japán szövegbeviteli funkcióval rendelkező eszközt (PC-t, laptopot, tabletet vagy okostelefont).

Első féléves kurzusnaptár (2021-212) letölthető innen.
Előadói és tantermi beosztás: letölthető innen.

* A tervezett időpontok és beosztások változhatnak.

3. Tandíj
50 000Ft/félév
A befizetett tandíjat csak abban az esetben áll módunkban visszafizetni, ha kellő létszám hiányában a kurzust nem sikerül beindítani.

4. Kurzuslétszám
Minimum 4  – maximum 9 fő
– A tavalyi év 2. félévének hallgatói a regisztráció során előnyt élveznek.
– Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a 4 főt, a kurzus nem indul be.

5. Tankönyv
A kurzusokon használt tankönyvekkel kapcsolatban az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat.
Dekiru 2 (G4): http://www.japanalapitvany.hu/hu/hirek/uj-magyar-japan-tankonyv-dekiru-1/19

Marugoto Nihon no kotoba to bunka – Chūkyū 1 B1 : https://www.marugoto.org/en/about/

* A Dekiru 2 tankönyvet hallgatóinknak egynénileg kell beszerezniük. (A tankönyvek megvásárlására a Japán Alapítványon keresztül nincs lehetőség.) A Dekiru tankönyvcsalád beszerezhető a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) webshopján keresztül:  http://webshop.kello.hu/
* A Marugoto Nihon no kotoba to bunka – Chūkyū 1 B1 tankönyvet a Japán Alapítvány szerzi be és bocsájtja a hallgatók rendelkezésére. A tankönyv árát (6.000Ft) kurzuskezdéskor kérjük el.

6. Jelentkezés
Jelentkezési időszak: 2021. augusztus 3. (kedd) – szeptember 5. (vas)
Jelentkezni a jeletkezési lap kitöltésével és elektronikus úton történő leadásával lehet.

A jelentkezési időszak lezárulta után az utólagos jelentkezési lehetőségekkel kapcsolatban kérjük, érdeklődjön a lenti elérhetőségeinken.
Kapcsolat: nikolenyigergely@japanalapitvany.hu

JELENTKEZÉSI LAP: letölthető innen

– A jelentkezés a befizetéssel válik érvényessé.
  – Új jelentkezőink szintfelmérő tesztet írnak. (Ld.: 8. Szintfelmérő)

7. Befizetés
Befizetési időszak: 2021. augusztus 23. (hét) – szeptember 9. (csüt)
Befizetés módja: készpénz vagy átutalás

* Ha Ön új jelentkező, kérjük, a jelentkezési lapon tüntesse fel a befizetés kívánt módját.

* Ha készpénzzel kíván befizetni, kérjük, a befizetési időszakon belül tegye meg, előre jelezve munkatársaink felé, melyik nap szeretne irodánkba fáradni.
* Átutalás esetén emailben küldünk értesítést a számlaszámról. Az átutalás kezelési költsége a befizetőt terheli.

8. Szintfelmérő (új jelentkezők számára)
Szintfelmérőzni az alábbi időszakban lehet, előre egyeztetett időpontban:
2021. augusztus 23. (hét) – szeptember 8. (szer), (hétköznap, 9:00–18:00 között)
Kérjük, a jelentkezési lapon tüntesse fel az önnek megfelelő időpontot! A szintfelmérőt online formában tartjuk. A teszthez szükséges környezetet (japán beviteli lehetőséggel rendelkező számítógép, tablet, okostelefon, stb.) a jelentkezőknek egyénileg kell megteremteniük.
* A szintfelmérő írásbeliből és szóbeli beszélgetésből áll. (Összesen max. 1 óra) A csoportot az eredmények kiértékelése után határozzuk meg.

9. Speciális ajánlatok, kedvezmények
Az éves kurzusok hallgatói ingyenesen részt vehetnek 1 Téma-specifikus vagy Autonóm kurzuson. Kérjük, jelentkezésekor jelezze erre vonatkozó igényét!

Kapcsolat:
E-mail:nikolenyigergely@japanalapitvany.hu
Kapcsolattartó: Nikolényi Gergely

Tel.: (06-1)214-0775 (H-P: 9-17 óra)