Ahány ház, annyi szokás – a Japán Alapítvány első webinar előadása BETELT

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2020.09.16. 18:00 - 19:30

Ismert a mondás, hogy AHÁNY HÁZ, ANNYI  SZOKÁS…és ez nagyban is elmondható: ahány ország, ahány kultúra, annyi szokás, annyi viselkedési elvárás. Minden országban létezik egy sor íratlan szabály (szokás) vagy tiltás (tabu), ami áthatja az ott élők mindennapjait. Japán is rendelkezik számos kultúra-specifikus viselkedési mintával, amelyek némelyike kínai gyökerekre vezethető vissza, míg más részük egyedi. Ilyen például a 4-es szám kitüntetett szerepe, a Tűz Ló évének alacsony születési száma vagy épp a lábbeli etikett. Ezekhez hasonló példákon keresztül szeretné a japán kultúra sajátosságait Hidasi Judit, a Budapesti Gazdasági Egyetem japanológusa közelebb hozni a kedves hallgatókhoz, nézőkhöz. Közreműködik Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem sinológusa moderátori szerepkörben.

 

Az előadás online, Zoom webinar formában lesz megtekinthető. A program kezdete előtt tájékozódjon a Zoom webinar rendszerhasználatáról az alábbi dokumentum segítségével.
 

 

A webinarról felvétel készül, melyet később 1 hónapos határidővel közzéteszünk oldalainkon, hogy azok is megtekinthessék a programot, akik esetleg lemaradtak róla.

 

A Zoom rendszer használatáról a regisztrációt követően hamarosan emailben küldünk Önöknek egy útmutatót, melynek segítségével könnyebben élvezhetik majd Hidasi Judit professzor asszony előadását. Technikai probléma esetén forduljon kollégánkhoz az info@japanalapitvany.hu címen.
 

Amennyiben nem érkezik a Japán Alapítványtól email, vagy nem kapja meg a regisztrációt követő pár napon belül a belépési azonosító linket, valószínűleg regisztrációja sikertelen volt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@japanalapitvany.hu címen.