Aktuális program

Helyszín megnevezése:
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Színházterem
Helyszín címe:
1067 Budapest, Eötvös u. 10.

A japán történelem iránt érdeklődők körében igen népszerű figurák a nindzsák. A ma elterjedt nindzsa-kép a 18. század közepe táján kezdett kialakulni színdarabok és regények, később pedig a hollywoodi filmek és animációk hatására. Végül az emberek tudatában végképp megszilárdult a fekete ruhás, dobócsillagokkal trükköző kém-bérgyilkos sztereotípiája. Az elmúlt években ismét fellendülő nindzsa-kutatás eredményei azonban egészen más képet festenek e misztikus harcosokról, kiknek története egészen a 14. század kezdetére vezethető vissza. Japán legnagyobb szigetének közepén, Mie prefektúrában található az egyik legismertebb nindzsa-város, Iga, így nem véletlen, hogy a Mie Egyetem mára a nindzsa-kutatás központjává vált. Előadóink is e neves egyetemet képviselik: Jamada Júdzsi professzor a nindzsák történetét ismerteti, míg Josimaru Kacuja professzor a fikcióban élő nindzsákról beszél majd. Ezt követően Kavakami Dzsinicsi nindzsucu-mester, a Kóka irányzat Ban házának 21. vezetője tart bemutatót.

Jamada Júdzsi professzor Josimaru Kacuja professzor
Kavakami Dzsinicsi nindzsucu mester
Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi linken, illetve a jobb oldalt található jelentkezési lap kitöltésével lehet:

Jelentkezési lap kitöltése

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.