Béke / PEACE

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2021.03.03. 09:00

Sokan a fél világot átutazzák, hogy nyugalomra leljenek; de vannak, akik az egyszerű mindennapokban bukkannak rá a békére. Soda Kazuhiro dokumentumfilmjében apósa és anyósa hétköznapjait örökíti meg, amint Okayama városában non-profit vállalkozásukat üzemeltetik, valamint fuvarozóként segítik a helyi időseket és mozgáskorlátozott lakosokat. Tevékenységeik közt szerepel még a környékbeli kóbor macskák etetése; udvaruk egyfajta cicaparadicsommá alakult az évek során. 2010-ben a Tokyo FILMeX Közönségdíját, 2011-ben pedig a Hong Kongi Nemzetközi Filmfesztivál Legjobb Dokumentumfilm díját nyerte el e remekmű. Soda forgatókönyv és a felvételeket megelőző különösebb kutatómunka nélkül vágott neki a „Béke” elkészítésének, amelyben a csöndes megfigyelő szerepébe bújva bontakoztatja ki a számára oly kedves témát.

----------------------
 
あらすじ
 
選挙運動の舞台裏を描いた『選挙』や、精神科病棟にカメラを向けた『精神』で国際的な評価を得ているドキュメンタリー作家、想田和弘監督の劇場映画第3作。香港国際映画祭最優秀ドキュメンタリー賞など、作品は数々の国際映画祭で受賞を重ねている。岡山県岡山市。監督の義父で福祉車両を運転する柏木寿夫、義母であるNPOを運営する柏木廣子、2人の家の庭に住み着いた猫たち。そんな彼らの何気ない日常から平和の意味が見えてくる。
 

(2010, 75 perc) / Rendezte: SODA Kazuhiro

 

Időpont:

2021. március 3. 09:00

Fontos, hogy a film 24 órán keresztül lesz csak elérhető. Az időkorlát végével lejátszás közben is megszűnik a hozzáférés.

 

 

Megtekintési link a JFF PLUS honlapján:

https://watch.jff.jpf.go.jp/film/peace/