Bepillantás a nóba – előadással egybekötött bemutató

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2020.03.02. 19:00 - 21:00
Helyszín megnevezése: 
EÖTVÖS 10 KÖZÖSSÉGI ÉS KULTURÁLIS SZÍNTÉR, KAMARATEREM
Helyszín címe: 
1067 Budapest, Eötvös u. 10.

A nagynevű Kongó nó iskola mestere, Taneda Micsikazu két évvel ezelőtt kulturális nagykövetként népszerűsítette hazánkban e tradicionális előadóművészetet. Idén tavasszal ismét Budapestre látogat, hogy egy előadással egybekötött bemutatót tartson, ahol simait, azaz jelmez nélküli táncokat ad elő, miközben a műfajt ismerteti. A simai táncok a nó darabok leglátványosabb elemei, melyek önállóan is előadásra kerülnek a főszerepet játszó site által; ám ilyenkor a művész nem kosztümben, hanem az iskolája címerével ellátott hakamában táncolja ezeket. Mivel jelmezek és díszlet hiányában a művész csak a testét használja kifejezőeszközként, a nézők bepillantást nyerhetnek a nó esszenciájába. Taneda mester lebilincselő stílusú előadása és a nó vonzerejének széles skáláját bemutató reportoárja különleges szórakozást ígér a tradicionális japán művészetek kedvelőinek.

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi linken, illetve a jobb oldalt található jelentkezési lap kitöltésével lehet:

Jelentkezési lap kitöltése

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.