Beszámoló japán tanítási gyakorlatról

Milyen foglalkozásokat végeznek a diákok az Ön nyelvóráin? Hogyan segítheti a nyelvtanár a diákok tanulását?
Ezen a beszámolón vendégünk egy olyan nyelvoktató lesz, aki sajátos módon állítja össze az órai foglalkozásokat a nyelvtanulók készségeinek fejlesztése érdekében. Előadónk bemutatja, milyen célokat tűz ki óráin és hogyan próbálja azokat megvalósítani.

Beszámoló témája: Vicces történetek a nyelvórán – próbáljuk ki!
Vendégelőadó: Kavasima Makiko (Csehország, Károly Egyetem, Japán Alapítvány japán nyelvoktatási szakértő)

Ismer humoros történeteket, vicceket? Próbált már elsütni egyet-egyet a japán órákon?
Ha élvezetes foglalkozást keres, mely révén diákjai még jobban megkedvelhetik a japán nyelvet, a humor remek eszköz lehet repertoárjában. A beszámolón bemutatunk egy „Hátte iu gému”-re hajazó játékot, majd ezt követően néhány érdekes, vicces történetet. Oldjuk fel nevetéssel a vírushelyzet kapcsán kialakult levertséget!

Időpont: április 30. (péntek) 17:30-19:00 (online foglalkozás)
Részt vehetnek: Japán nyelvtanárok, japánnyelv-oktatási pályára készülők
Jelentkezés: ide kattintva adhatja meg nevét és email-címét

A beszámolót a Zoom applikáció segítségével bonyolítjuk le. A jelentkezőknek a program előtti napon küldjük el a belépési információkat.

Kapcsolat:
Nikolényi Gergely(magyar)nikolenyigergely@japanalapitvany.hu
Nakano Juri(japán)nakano@jfbp.org.hu

Szeretettel várunk minden japánnyelv-oktatót!

Szervező: Japán Alapítvány Budapesti Iroda