Európában megrendezésre kerülő meghívott előadások támogatása (PAJ) 2020-2021

A PAJ Pályázat célja, hogy anyagi támogatást nyújtson olyan európai székhelyű kulturális csoportoknak vagy szervezeteknek (fesztiválok, színházak, kulturális intézetek, művészi társulatok, stb.), melyek a japán előadóművészet helyi közönséggel való megismertetését tervezik a 2020 áprilisa és 2021 júniusa közötti időszakban.

A pályázat típusai:

1.) TURNÉ TÁMOGATÁS (TOURING GRANT)

A Touring Grant gondosan megválasztott japán előadóművészeti projektek bemutatásához nyújt segítséget. A turné megfelelő európai lefedettséggel kell bírjon, különös hangsúlyt fektetve a fő- és nagyobb városokon kívüli településekre, melyeken ritkábban van lehetőség a japán kulturával kapcsolatba kerülni.

2.) EURÓPAI-JAPÁN EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKT TÁMOGATÁS (COLLABORATION GRANT)

A Collaboration Grant jól megtervezett, újonnan bemutatandó európai-japán együttműködési projektek alkotói fázisáttámogatja, melyek kutatás, workshopok és bentlakásos művészi tevékenységek, közönségtalálkozók által egy olyan mű létrehozására törekednek, ami a jövőben – akár turné formájában – elősegíti, hogy az európai könség megismerje és mélyebben megértse a japán előadóművészetet.

A 2019-20-as költségvetési évben 12 projekt részesült támogatásban (6 touring és 6 collaboration projekt), összesen 145,670 euró értékben.

A pályázat feltétele:

- A projekt megvalósulási ideje: 2020. április 1. és 2021. június 30. között

- Egy projektre csak egy pályázat adható be, vagy 'Turné' vagy 'Együttműködés' kategóriában.

(További feltételek a Tájékoztatóban!)

Beadási határidő: 2019. október 31.

A pályázatot akkor áll módunkban elfogadni, ha a papír alapú pályázati anyag a október 31-ig beérkezik a Japán Alapítvány irodájába!

Dokumentumok a részletesebb tájékozódáshoz:

Tájékoztató

Jelentkezési lap a Turné Támogatáshoz

Jelentkezési lap az Európai-Japán Együttműködési Projekt Támogatáshoz

További információkért érdeklődjön:

Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi utca 8-10.
Tel: 214-0775, 214-0776

Pályázatfelelős: