Európában megrendezésre kerülő meghívott előadások támogatása (PAJ) 2021-2022

A PAJ Pályázat célja, hogy anyagi támogatást nyújtson olyan európai székhelyű kulturális csoportoknak vagy szervezeteknek (fesztiválok, színházak, kulturális intézetek, művészi társulatok, stb.), melyek a japán előadóművészet helyi közönséggel való megismertetését tervezik a 2021 áprilisa és 2022 júniusa közötti időszakban.

A pályázat típusai:

1.) TURNÉ TÁMOGATÁS (TOURING GRANT)

A Touring Grant gondosan megválasztott japán előadóművészeti projektek bemutatásához nyújt segítséget. A turné megfelelő európai lefedettséggel kell bírjon, különös hangsúlyt fektetve a fő- és nagyobb városokon kívüli településekre, melyeken ritkábban van lehetőség a japán kulturával kapcsolatba kerülni.

2.) EURÓPAI-JAPÁN EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKT TÁMOGATÁS (COLLABORATION GRANT)

A Collaboration Grant jól megtervezett, újonnan bemutatandó európai-japán együttműködési projektek alkotói fázisáttámogatja, melyek kutatás, workshopok és bentlakásos művészi tevékenységek, közönségtalálkozók által egy olyan mű létrehozására törekednek, ami a jövőben – akár turné formájában – elősegíti, hogy az európai könség megismerje és mélyebben megértse a japán előadóművészetet.

A 2020-21-es költségvetési évben 9 projekt részesült támogatásban (4 touring és 5 collaboration projekt), összesen 107,800 euró értékben.

A 2019-2020-as költségvetési évben támogatott projektek listája megtekinthető itt

A pályázat feltétele:

- A projekt megvalósulási ideje: 2021. április 1. és 2022. június 30. között

- Egy projektre csak egy pályázat adható be, vagy 'Turné' vagy 'Együttműködés' kategóriában.

(További feltételek a Tájékoztatóban!)

Beadási határidő: 2020. november 2.

A pályázatot akkor áll módunkban elfogadni, ha a papír alapú pályázati anyag a november 2-ig beérkezik a Japán Alapítvány irodájába!

A COVID-19 járvány miatt a postai ügymenet és kézebsítés a megszokottól hosszabb időt vehet igénybe. Kérjük, —ennek figyelembe vételével— gondoskodjon róla, hogy a pályázati anyag időben beérkezzen.

Alapelv:

A jelenlegi globális helyzet tükrében az új koronavírus (COVID-19) okán, a bírálat során megítélt támogatás utólag visszavonásra kerülhet vagy módosulhat a Japán Külügyminisztérium által meghatározott veszélyességi fokozat figyelembe vételével. Ezekről a Japán Külügyminisztérium alábbi weboldalain, az "Utazási Tanácsok és Figyelmezetések", illetve "Utazási Tavácsok és Fertőző Betegségekkel Kapcsolatos Figyelmezetések" alatt tájékozódhatnak.

(https://www.anzen.mofa.go.jp/masters/explanation.html)

(https://www.anzen.mofa.go.jp/masters/tawinfectiousdiseases.html)

Dokumentumok a részletesebb tájékozódáshoz:

Tájékoztató

Jelentkezési lap a Turné Támogatáshoz

Jelentkezési lap az Európai-Japán Együttműködési Projekt Támogatáshoz

További információkért érdeklődjön:

Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi utca 8-10.
Tel: 214-0775, 214-0776

Pályázatfelelős: