A Téma-specifikus kurzusok B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkező nyelvtanulókat céloznak meg. Az összesen 7 órás tanfolyamokat a 2022-23. tanév során négy alkalommal hirdetjük meg. A témák minden alkalommal változnak, a kurzusok célja a japán nyelv és kultúra ismeretének elmélyítése. Jelentkezni lehet csak egy vagy akár több tanfolyamra is.

1. Szükséges nyelvtudás
B1/B2 szint (JLPT minimum N3 szint)
* A B1/B2 szint kritériumairól az alábbi oldalon tájékozódhat:

2. Kurzusinformációk
Időpontok: szerdánként, 18:00 – 19:30 (hetente egyszer, összesen 7 alkalommal)
kép

* A fenti napok, időpontok változhatnak.
** Kérjük, jelentkezéskor jelezze, online vagy jelenléti oktatás keretében kíván-e tanulni. Amennyiben a jelenléti oktatásra irányuló igények száma alacsonyabb, fenntartjuk a jogot az online képzésre való átállásra.

3. Kurzusleírás
2. alkalom: Jodzsidzsukugo suli – a négy kandzsiból álló idiómák
A japán nyelvben számos idiomatikus kifejezés (dzsukugo) létezik, mely négy kandzsiból áll, mint például az "一生懸命 (issókenmei)". A négykarakteres kifejezéseket gyakran használják a mindennapi beszédben és írásban, de a japán nyelvórákon csupán ritkán tanítják őket. Ezen az tanfolyamon a mindennapi életben gyakran használt, hasznos, négykarakteres idiómákat mutatjuk be.

3. alkalom: Készítsünk RPG-t japánul, számítógépes programozás nélkül!
Ezen a kurzuson RPG játékokat készítünk japán nyelven, számítógépes programozás nélkül. Felállítjuk a játék világát, szabályokat alkotunk, és ténylegesen le is játszuk az így létrehozott játékokat. A tanfolyam nemcsak a játékok készítésére fókuszál, hanem a szerepjátékokban gyakran használatos szavak bemutatására is komoly hangsúlyt fektet.

4. alkalom: Hokkaidó egészében
Hokkaidó Japán legnagyobb prefektúrája, mely számos látnivalóval rendelkezik. Minden alkalommal más-más téma ("ételek", "városnézés", "szokások", "hokkaidói dialektus", "események" stb.) segítségével mélyrehatóan fedezhetjük fel Hokkaidót. A kurzus végén egy általunk kitalált témában mutatjuk be saját városunkat a többieknek.

4. Részvételi díj
11 000Ft/kurzus
Befizetés módja: készpénzzel vagy átutalással.
* Kérjük, jelentkezésekor jelezze, milyen úton kíván befizetni.
* Banki átutalás esetén emailben küldünk értesítést a számlaszámról. Az átutalás kezelési költsége a befizetőt terheli.
* A befizetett tandíjakat a későbbiek során csak akkor áll módunkban visszatéríteni, ha a jelentkezők száma nem éri el a kurzus indításához szükséges, minimális 3 főt.

5. Létszám
Minimum 3, maximum 12 fő.
* A tanfolyam hallgatóinak végleges névsora a befizetés sorrendjében kerül megállapításra.
* Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum 3 főt, a kurzus nem indul el.

6. Jelentkezés
Jelentkezési határidő: az első óra előtt 1 héttel
kurzus formája: Kérjük, az alábbi elérhetőségünkön jelezze, jelenléti vagy online kurzust kíván-e inkább.
jelentkezés módja: Az alábbi elérhetőségeinken, emailen vagy telefonon.
* A jelentkezés véglegesen a befizetéskor válik érvényessé.

Kapcsolat:
E-mail:nikolenyigergely@japanalapitvany.hu
Kapcsolattartó: Nikolényi Gergely
Tel.: (06-1)214-0775 (H-P: 9-17 óra)