Intellektuális cserekapcsolatokat segítő konferenciák támogatása

A pályázat nemzetközi konferenciákhoz hasonló, nemzetközi intellektuális cserekapcsolatok fejlesztését célzó projektek finanszírozásához nyújt segítséget. A program célja, hogy segítse a közös megértést, és elmélyítse a kapcsolatot Japán és más országok között, miközben előtérbe helyezi a globális szellemi együttműködések fontosságát.

Pályázhatnak:

Non-profit szervezetek Japánban és külföldön.

Támogatott projektek:

Nemzetközi párbeszédet teremtő intellektuális együttműködések, például nemzetközi konferenciák, szimpóziumok, szemináriumok és workshopok.

A projektek témája Japánt és más országokat egyaránt érintő probléma.

Japánból érkező résztvevők fontos szerepet játszanak a diskurzusban.

Példák pályázható témákra: elöregedő társadalom és alacsony születésszám, környezet és energia, tudomány és technológia hatása a társadalomra, multikulturalizmus, demokrácia és kormányzás, kultúra szerepe a diplomáciában és a nemzetközi kapcsolatokban.

A projekteknek 2020. április 1. és 2021. március 31. között kell megvalósulniuk.

Finanszírozás:

1) A támogatás részben fedezi az utazási költségeket (nemzetközi repülőjegyek és más közlekedési költségek, napidíj és szállásköltségek), a honoráriumokat (előadók, óraadók, tolmácsok), konferencia költségeket (terembérlet, felszerelés, promóció, szükséges anyagok előkészítése) valamint az egyéb költségeket (anyagok vásárlása stb.).

A 2019-es pénzügyi év alatt 69 pályázatból 20-at fogadtak el.

A pályázat beadási határideje: 2019. december 2.

Értesítés az eredményekről: 2020 április

Felhívjuk figyelmüket, hogy az áprilisra tervezett projektek esetében előfordulhat, hogy az értesítő a projekt megkezdése után érkezik meg.

Felelős munkatárs:

Tóth Tímea (tothtimea@japanalapitvany.hu)

Részletes információkat a Japán Alapítvány Program Guidelines c. pályázati tájékoztatóban olvashatnak:

Japánul

Angolul