Japán filmklub: Thermae Romae

Thermae Romae

HIDEKI Takeuchi

(2012, 108 p)

Második filmünk az ókori Róma fürdőibe kalauzol el minket, hogy egy felejthetetlen komédiában lehessen részünk. Főhősünk, a gyógyfürdők építésével foglalkozó Lucius, a forró vízben ázva elmélkedik, mikor hirtelen a mai Japánban találja magát. A hihetetlen időutazás során látottak ihletet adnak neki, hogyan tudná tökéletesíteni a Római Birodalom fürdőit, majd a megszerzett tudással visszatér saját idejébe. Új, korszakalkotó ötletei felkeltik a császár figyelmét is, és felkéri Luciust egy hatalmas fürdőkomplexum megépítésére. Kezdetét veszi a két idő –és ország– közti utazgatás, mellyel garantáltan együtt jár két óra felhőtlen szórakozás! A film az azonos című, többszörösen díjnyertes manga adaptációja. A sikerhez a népszerű sztori mellett persze hozzájárult a parádés szereposztás is: a főszerepben nem más, mint Abe Hiroshi csillantja meg tehetségét (és villantja meg ókori szobrokat idéző felsőtestét). A mű fényét tovább emeli, hogy a forgatás egy része Olaszország legnagyobb filmstúdiójában, a Cinnecittában zajlott.

A filmet japánul, magyar felirattal vetítjük.

Időpont:

2020.08.17. 21:00 (esőnap: 2020.08.30.)

Helyszín:

Kultik Terasz Corvin Plaza (bejárat a Corvin Pláza étkezdéi felől)

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a jobb oldalt található jelentkezési lap kitöltésével lehet.