Japán színházzal kapcsolatos webinárium

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2020.10.10. 12:00 - 13:00

Második élő webináriumunk a rókjoku világába kalauzolja el vendégeinket. A tradicionális japán előadóművészet számos művének jellegzetes motívuma a fusinak nevezett ének, amely a történet hátterét, illetve a szereplők érzéseit ismerteti meg a nézővel. Az ilyen darabokat gyakran kísérik pengetős hangszeren, pl. samiszenen, ami egy, a Selyemúton át Japánba került hangszer mintájára készült, s az Edo-kortól az előadóművészet egyik legrelevánsabb zenei eszközévé vált. A rókjokuban a samiszen nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen a műfaj az elbeszélő énekes rókjokusi és a zenész kjokusi közös játékára épül. Youtube csatornánkon nemrég közzétettük a hazájában is nagy népszerűségnek örvendő Tamagava Nanafuku művésznő videóját, melyben Hamupipőke történetének egyéni feldolgozását adja elő. Ez alkalommal a mester élőben beszél majd a rókjoku műfajról, illetve a samiszenről. A művésznő kjokusiként kezdte pályáját, így maga is szakavatott a hangszer megszólaltatásában. Később mestere tanácsára lett rókjokusi, és az elmúlt években számos elismeréssel díjazták a műfaj virágzásáért tett erőfeszítéseit. 2018-ban kulturális nagykövetként – a világ 7 országa közt – Magyarországra is ellátogatott; s azóta hazánkban is egyre többen rajonganak előadásaiért. Az általa tartott webinárium moderátora Hidasi Judit professzorasszony lesz; az előadás pedig japán nyelven, magyar tolmácsolással zajlik majd.

 

Időpont:

2020.10.10. 12:00

 

Az előadás online, Zoom webinar formában japánul, magyar tolmácsolással lesz megtekinthető, melyre regisztrálni az alábbi linken lehet.
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_751DI7kYS72syIazx_GGIA

 

A program kezdete előtt tájékozódjon a Zoom webinar rendszerhasználatáról az alábbi dokumentum segítségével.

Zoom webinar használati útmutató nézők számára

 

A webinarról felvétel készül, melyet később 1 hónapos határidővel közzéteszünk oldalainkon, hogy azok is megtekinthessék a programot, akik esetleg lemaradtak róla.

 

A Zoom rendszer használatáról a regisztrációt követően hamarosan emailben küldünk Önöknek egy útmutatót, melynek segítségével könnyebben élvezhetik majd Tamagawa Nanafuku művésznő előadását. Technikai probléma esetén forduljon kollégánkhoz az info@japanalapitvany.hu címen.

Amennyiben nem érkezik a Japán Alapítványtól email, vagy nem kapja meg a regisztrációt követő pár napon belül a belépési azonosító linket, valószínűleg regisztrációja sikertelen volt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@japanalapitvany.hu címen.