JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál - Interjú a rendezőkkel

Február 15-től izgalmas rendezői interjúkat osztunk meg honlapunkon, mely során a fesztivál kínálatából öt rendezővel beszélget Mark Schilling filmkritikus. Megszólal a kortárs japán filmművészet egyik legígéretesebb alakja, OKITA Shuichi, akinek két filmje is látható lesz a fesztiválon. YASHIRO Takeshi stop-motion technikával készült animációs filmjéről beszél, IMAIZUMI Rikiya a Kis éji zene kapcsán az irodalmi adaptáció lehetőségeit fejtegeti, SHIRAISHI Kazuya az Egy éjszakát mutatja be, melynek egyik női szereplője a híres Yuko Tanaka, SODA Kazuhiro pedig a 2011-ben a Hong Kongi Nemzetközi Filmfesztivál Legjobb Dokumentumfilm díját elnyert Béke című alkotói folyamatába ad betekintést. A beszélgetések angol és japán nyelven, választható magyar felirattal elérhetők az alábbi fotókra kattintva.

(A videó jobb alsó sarkában lévő ⚙️ Beállítások menüponton belül található a Feliratok opció, mellyel kiválasztható a magyar nyelvű felirat.)

1. Interjú a Yonosuke története és a Nézzük meg a vízesést! rendezőjével, Okita Shunichivel

2. Interjú a fesztivál stop-motion rövidfilmjeinek rendezőjével, Yashiro Takeshivel.

3. Interjú a Kis éji zene” rendezőjével, Imaizumi Rikiyával.

4. Interjú az Egy éjszaka” rendezőjével, Shiraishi Kazuyával

5. Interjú a Béke” rendezőjével, Soda Kazuhiroval