Könyvtár

Nyomtatóbarát változat

A Japán Alapítvány könyvtára nyilvános könyvtár, mely Magyarországon a legnagyobb, speciálisan a japán kultúrával foglalkozó gyűjteményt mondhatja magáénak. A könyvtár folyamatosan bővülő állománya, mely mára meghaladja a tízezer kötetet, elsősorban az ismeretterjesztést szolgálja, de számos, a tudományos munkához, kutatáshoz szükséges munka is sorakozik a polcokon. Az állomány a klasszikus japán irodalom remekeitől a ma oly népszerű mangákon át, a magyarországi japanisztika elérhető szakirodalmáig számos területet foglal magába.
Az állomány nagyobb részét japán nyelvű kötetek teszik ki. A fennmaradó hányad jelentős része angol nyelvű kiadvány, de néhány francia, német, stb. más nyelven íródott mű is megtalálható.

A könyvtár fontos feladatának tartja a Magyarországon megjelenő Japánnal kapcsolatos művek beszerzését. Célunk, hogy mind az új mind a korábban megjelent magyar nyelvű műveket összegyűjtsük és hozzáférhetővé tegyük az olvasók számára. Jelenleg is már számos könyvritkaság gazdagítja a védett állományt.

A könyvek nagy része kölcsönözhető. A könyvtár egyben olvasóteremként is funkcionál, ahol lehetőség van a nem kölcsönözhető könyvek olvasására.A könyvtárba egy japán nyelvű napilap és 15 fajta japán ill. angol nyelvű folyóirat érkezik rendszeresen. 

Az olvasnivalókon túl rendelkezünk még többszáz CD-vel, amiket szintén helyben használhatnak a könyvtárlátogatók.

Ezen kívül a könyvtárban japán oldalak böngészésére használható internetsarok és fénymásoló is működik.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Tagság:

A beiratkozás és az olvasójegy kiállítása érvényes személyi igazolvány vagy diákigazolvány ellenében ingyenes.

Kölcsönzés:

Egy olvasójegyyel egyszerre maximum két könyv és nyolc (a legfrissebb számnál régebbi) folyóirat kölcsönözhető. Figyelem! Kölcsönözni csak olvasójeggyel lehetséges! Az olvasójegy nem ruházható át másra!

 

Kölcsönözhető folyóirataink:Átfedés bezárása

Eléhető folyóirataink listája megtekinthető itt.