Közép-Európai Japánnyelv-oktatási Szeminárium 2020 “Összeköttetések a japánnyelv-oktatásban” - Jelentkezés résztvevőnek

Idén is megrendezzük már-már hagyományosnak számító programunkat, a Közép-Európai Japánnyelv-oktatási Szemináriumot. Idei témánk: “Összeköttetések a japánnyelv-oktatásban”, melynek kapcsán arról gondolkozhatunk el, miképp fonódhatnak össze a japánnyelv-oktatás révén az oktatási intézmények, valamint az emberek.

Időpont: 2020. február 22-23. (szombat-vasárnap)

Helyszín: Hotel Novotel Budapest Centrum, Budapest, Rákóczi út 43-45.

Részvételi díj: ingyenes

<Nyitóelőadás>
Téma: Összeköttetések a japánnyelv-oktatásban
Előadó: Itó Szukeró professzor (Akita Nemzetközi Egyetem, Globális Kommunikáció és Nyelvészet Képzés, Gyakorlati Japánnyelv-oktatás Szakirány)

A globalizáció fejlődése magában hordozza a japánnyelv-oktatás bővülését és sokszínűvé válását. Manapság a nyelvoktatás egyre inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogyan kapcsolja össze az embereket, hogyan építse ezáltal a társadalmat. Nyitóelőadásunk során azon gondolkodunk, miképp érdemes manapság a nyelvhez, valamint a nyelvoktatáshoz közelítenünk.

Az előadás nyelve: japán

<Workshop>

Téma: Összeköttetések a japánnyelv-oktatásban – új koncepciók, ötletek

A nyitóelőadást követő workshop során újragondoljuk a japánnyelv-oktatásban rejlő nevelési lehetőségeket, szót ejtünk a globális emberi erőforrások képzését elősegítő oktatási feladatokról.

Az előadás nyelve: japán

<Program>

Február 22. szombat

9:00–9:30 Regisztráció

9:30–9:40 Szeminárium megnyitása

9:40–10:40 Csoportos eszmecsere

10:40–11:00 Kávészünet

11:00–12:00 Itó professzor nyitóbeszéde: Összeköttetések a japánnyelv-oktatásban

12:00–13:30 Ebédszünet

13:30–16:30 Itó professzor workshopja: Összeköttetések a japánnyelv-oktatásban – új koncepciók, ötletek

16:30–16:50 kávészünet

16:50–18:30 Szakmai beszámolók 1–4

18:30–18:50 Közlemények, közös emlékfotó

18:50–19:00 Indulás a baráti összejövetel helyszínére懇親会へ出発

19:00–21:00 Baráti összejövetel

Február 23. vasárnap

8:30–8:40 Teremnyitás

8:40–9:55 Szakmai beszámolók 5–7

9:55–10:15 Kávészünet

10:15–11:30 Szakmai beszámolók 8–10

11:30–12:30 Csoportos eszmecserék (EdCamp rendszerben)

12:30–12:40 Értékelés

12:40–12:45 Záróbeszéd

Jelentkezés résztvevőnek:

– A résztvevők kizárólag megfigyelői a programnak, nem tarthatnak szakmai beszámolót. A szállás, valamint az utazás költségeire nem pályázhatnak támogatásért.

– A résztvevők kiválasztása során a közép-kelet-európai régió pályázóit részesítjük előnyben. Jelentkezni január 16-ig (csütörtök) lehet, az alábbiakban feltüntetett email-címen, a kötelező adatok megadásával.

* Kötelező adatok: Név + intézmény neve + email-cím + ország (tartózkodás helye)

– A helyek száma korlátozott, ezért a regisztráció nem jelent automatikus helyfoglalást. A részvételi lehetőségről minden regisztrálónak január 17-e után küldönk ki értesítést.

– Az utazás, illetve szállás kötségeit minden résztvevő maga fedezi. A nyitónap ebedjét, valamint a kávészünetekben fogyasztható frissítőket a Japán Alapítvány állja.

– Bár hivatalosan jelentkezni január 16-ig lehet, a jelentkezéseket abban a pillanatban lezárjuk, amint a jelentkezők száma meghaladja a férőhelyekét. Amennyiben január 16-ig a jelentkezők száma nem éri el a férőhelyekét, a nem közép-kelet-európai régióból történő jelentkezéseket is elfogadjuk. Nem közép-kelet-európai érdeklődőinket is arra kérjük, legkésőbb január 16-ig küldjék el nekünk jelentkezésüket!

* A Szemináriumra való jelentkezési szándékot minden esetben kérjük, előre jelezze felénk!

Kapcsolat: nikolenyigergely@japanalapitvany.hu

A program menetéről, valamint az egyéb tudnivalókról az alábbi oldalon tájékozódhat:

Várjuk jelentkezését!