Nyelvi Ösztöndíj Kulturális és Akadémiai Szférában Dolgozók, Kutatók számára 2019-2020. (KC-G)

A Japán Alapítvány 2 illetve 5 hónapos ösztöndíjas nyelvi képzéseket hirdet olyanoknak, akik kulturális vagy akadémiai szférában (társadalomtudomány, humán tárgyak, könyvtár, múzeum stb.) dolgoznak, kutatnak, és munkájukhoz szükséges a japán nyelv ismerete.

2 HÓNAPOS KÉPZÉS:
A program
leírása
A program célja, hogy a munkához vagy kutatáshoz szükséges japánnyelvi "beszéd", "hallásértés", "olvasás" és "írás" készségeket fejlessze. A program során lehetőség van adatok gyűjtésére, a nyilvánossá tételhez szükséges nyelvi készségek fejlesztésére. A résztvevők végül nyilvános beszámolót tartanak kutatási témájukról, munkájukról.

Képzés időtartama
2020. június - 2020. augusztus

Jelentkezési határidő
2020. december 2. (beérkezési határidő)

Eredményhirdetés
2020. április

5 HÓNAPOS KÉPZÉS:
A program
leírása
A program célja, hogy gyakorlati munka, kutatás végzése révén fejlessze a résztvevők alkalmazott japánnyelvi készségeit. A program során a résztvevők önálló kutatási tervet készítenek arra vonatkozóan, hogy kikkel akarnak interjút készíteni, milyen kutatásukkal vagy munkájukkal kapcsolatos intézményeket kívánnak meglátogatni. A szakmai anyagok gyűjtése és feldolgozása által fejlesztik az adatok gyűtéséhez, cseréjéhez, közzétételéhez szükséges nyelvi kompetenciáikat. A jelentkezőknek konkrét témában kell önálló kutatási tervet készíteniük. A program végén eredményeikről nyilvános beszámolót tartanak.

Képzés időtartama
2020. július - 2020. december

Jelentkezési határidő
2020. december 2. (beérkezési határidő)

Eredményhirdetés
2020. április

Programmal kapcsolatos információk:
Angolul   (24.o)
Japánul  (27.o)

Kapcsolat:
1062 Budapest, Aradi u. 8-10.
Tel.: (+36-1)214-0775/0776
Nikolényi Gergely  (nikolenyigergely@japanalapitvany.hu)