TSUKIJI WONDERLAND

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2021.03.06. 09:00
 

Mi lehet vajon a japán gasztronómia varázsának titka? Kétség kívül fontos az elkészítés módja, ám a lényeg valójában az alapanyagban rejlik. Ez röviden az esszenciája a tokiói Tsukiji halpiac mindennapjait bemutató dokumentumfilmnek, mely szakemberek szemszögéből enged bepillantást abba, milyen jelentős szerepet játszott e hely a mai japán étkezési kultúra felvirágoztatásában. Ahogy betekintünk a piac működésébe és nyüzsgő mindennapjaiba, egyre jobban érezhetjük az ott dolgozók elhivatottságát. Mindezt átszövik a különböző beszámolók: nagykereskedőktől a séfekig számos terület – nem csupán japán, de külföldi – szakértői szólalnak meg a témához kapcsolódva. Bár a legendás halpiac 2018 őszén új helyszínre költözött Tsukijiből, Endo nemzetközi díjakkal is kitüntetett alkotása méltó emléket állít neki.  

 
--------------------------
 
あらすじ
 
2016年11月に豊洲へ移転される東京都中央卸売市場築地市場を、これまでカメラが入ることがなかったエリアも含め、1年4か月にわたって密着したドキュメンタリー。広告やミュージックビデオなどを幅広く手掛ける遠藤尚太郎が、劇場映画初監督を務める。
日本の食文化を80年以上支え続けた築地市場。場内では、仲卸の人々と料理人たちによるプロ同志の真剣勝負が繰り広げられ、四季折々の魚たちは世界中の観光客までをも魅了している。
 

(2016, 110 perc) / Rendezte: Naotaro Endo

 

Időpont:

2021. március 6. 09:00

Fontos, hogy a film 24 órán keresztül lesz csak elérhető. Az időkorlát végével lejátszás közben is megszűnik a hozzáférés.

 

 

Megtekintési link a JFF PLUS honlapján:

https://watch.jff.jpf.go.jp/film/tsukiji-wonderland/