26 március

MAGÁNYOS KASTÉLY A TÜKÖRBEN – Ingyenes japán animációs filmvetítés Kecskeméten!

A Japán Alapítvány Budapesti Irodája 2024. március 26. (kedd) 18:00 órától ingyenes japán animációs filmvetítést rendez a kecskeméti Otthon Moziban!

A vetítés regisztráció ellenében ingyenes! Regisztráció: ITT

25 március

A japán biztosok tevékenysége a trianoni határmegállapítás során ― japán kordokumentumok elemzése 1920-as évekről ―

Kulturális előadás a trianoni békeszerződés és Japán aspektusáról. Előadónk Umemura Yuko, habilitált egyetemi docens. Szeretettel várjuk Önöket március 25-én az Aranytíz Kultúrházban!

22 március

Ogura Hiraku fermentáció dizájner előadása és dupla workshopja

Ogura Hiraku, a világ legismertebb fermentáció dizájnere, március 22. (péntek) 18:00 órától A fermentálás művészete címmel tart kóstolóval egybekötött előadást a Makifood Főzőiskolában, majd ugyanott március 23. (szombat) délután dupla workshop keretében tanulhatják el tőle az érdeklődők a japán konyha alapját jelentő dashi készítését!

6 március

Selyemfényben grafika, design, enteriőr kiállítás

A Japán Alapítvány támogatásával Selyemfényben címmel távol-keleti motívumok által inspirált lakástextilek, enteriőrök és könyvillusztrációk kiállítása tekinthető meg március 6. (szerda) és március 28. (csütörtök) között a Klebelsberg Kultúrkúriában!