1 június

Irodalom Éjszakája 2022

A különleges irodalmi happening, az Irodalom Éjszakája idén is megrendezésre kerül Budapesten és Debrecenben.

29 május

Explore Japan - Fedezzük fel Japánt!

Májustól egy új online sorozattal készülünk a japán kultúra szerelmeseinek: a JIB TV és az NHK jóvoltából most egész évben magyar felirattal elérhető dokumentumfilm-sorozatot teszünk közzé Youtube csatornánkon!

6 április

Új téma-specifikus kurzus áprilisban: Onomato-pedia

A Téma-specifikus kurzusok B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkező nyelvtanulókat céloznak meg. Az összesen 10 héten át tartó tanfolyamot a 2021-22. tanév során három alkalommal hirdetjük meg. A témák minden alkalommal változnak, az órákon – a kommunikációs készség növelése érdekében – anyanyelvi beszélők számára készült autentikus anyagokat használunk.

5 április

Új Autonóm kurzus áprilisban!

Ezen a kurzuson a hallgatók képzett oktatók segítségére, tanácsaira támaszkodva állítják fel saját nyelvtanulási tervüket, illetve sajátítják el az egyes tanulási technikákat. A tanfolyam egyik legfőbb előnye, hogy a résztvevők egyénileg dönthetik el, milyen irányban, hogyan szeretnének fejlődni. Lehet tankönyv alapján haladni, internet, animék vagy mangák segítségére támaszkodni, vagy éppen a többiekkel párokba állva a társalgást gyakorolni. A kurzust vezető oktató nem egyidejűleg tanítja a hallgatókat, hanem a tanulás különféle módszereivel, a felhasználható anyagokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat, így segítve a tanfolyamon résztvevők egyéni fejlődését. A kurzust olyanoknak ajánljuk, akik szeretnének rátalálni saját egyéniségükhöz leginkább passzoló nyelvtanulási módszerekre, szeretnének egyéni tempóban, a saját maguk által meghatározott irányban csiszolni nyelvtudásukat. A tíz hetes  tanfolyamot a tanév során három ízben hirdetjük meg. Jelentkezni egy vagy akár több tanfolyamra is lehet.