Ugrás a tartalomra

Főoldal

Hírek

 • Selyemfényben grafika, design, enteriőr kiállítás

  A Japán Alapítvány támogatásával Selyemfényben címmel távol-keleti motívumok által inspirált lakástextilek, enteriőrök és könyvillusztrációk kiállítása tekinthető meg március 6. (szerda) és március 28. (csütörtök) között a Klebelsberg Kultúrkúriában!
 • Kulturális Nyelvi Előadás: Öltözködés és japán nyelv

  Érdekli a japán kultúra?
  A Japán Alapítvány Kulturális előadásain úgy ismerkedhet meg a japán kultúrával, hogy közben akár japánul is tanulhat.
 • A japán “kóban” közösségi rendészeti modell

  Mitől lett Japán a világ egyik legbiztonságosabb országa? Erre a kérdésekre keresi a választ Dr. Héra Gábor előadása egy 2022-ben, Japánban végzett szociológiai kutatás alapján. A vizsgálat keretében interjúk készültek Tokió és Kiotó városaiban rendőri vezetőkkel, koban rendőrökkel és a rendőrség munkájára rálátó kutatókkal. Szeretettel várjuk Önöket március 8-án az Aranytíz Kultúrházban!
 • A japán biztosok tevékenysége a trianoni határmegállapítás során ― japán kordokumentumok elemzése 1920-as évekről ―

  Kulturális előadás a trianoni békeszerződés és Japán aspektusáról. Előadónk Umemura Yuko, habilitált egyetemi docens. Szeretettel várjuk Önöket március 25-én, az Aranytíz Kultúrházban!
 • Az Attack on Titan (Shingeki no Kyojin) eredete és kifelé mutató szemlélete

  Hogyan született meg a világ számos országában népszerűségnek örvendő Shingeki no Kyojin című manga? Fujimoto Yukari, a Meiji Egyetem professzora ebben az előadásban arra helyezzi a hangsúlyt, miszerint a Shingeki no Kyojin történetében a szerző nemcsak egyes szereplőket, hanem egy egész világot igyekezett megalkotni — ennek kapcsán bemutatja a szerző, Isayama Hajime debütáló alkotását, kifejezésmódjának jellegzetességeit, valamint azon műveket, amelyek inspirálták a Shingeki no Kyojin megalkotásakor.

  2024. február 17. (szombat) 15:00, Aranytíz Kultúrház, Tolnay Klári Színpad
 • Online Chat-kör: "Kössük össze! Kelet-Közép-Európa és Japán"

  2024. februárban "Kössük össze! Kelet-Közép-Európa és Japán" címmel online chat-kört szervezünk. Célunk az, hogy a japán nyelven való kommunikáció révén összekössük (a főként) a kelet-közép-európai országokban japánul tanulókat japán anyanyelvűekkel. Ha szeretnéd japán nyelvtudásodat kipróbálni, japánul kommunikálni anyanyelvi beszélőkkel, akkor téged is szeretettel várunk - kortól és nyelvi szinttől függetlenül.
 • Marugoto alapszintű autonóm jellegű online nyelvkurzusok (A1-2, A2-2, A2-4)

  Szeretne japánul tanulni, de nincs ideje magániskolába járni, vagy egyáltalán nincs nyelvtanulási lehetőség a közelben? Az e-learning kifejezetten ilyen típusú a problémákra kínál hatékony megoldást.
 • 2023-24. Autonóm kurzusok - ONLINE

  Ezen az ONLINE kurzuson a hallgatók képzett oktatók segítségére, tanácsaira támaszkodva állítják fel saját nyelvtanulási tervüket, illetve sajátítják el az egyes tanulási technikákat. A tanfolyam egyik legfőbb előnye, hogy a résztvevők egyénileg dönthetik el, milyen irányban, hogyan szeretnének fejlődni. Lehet tankönyv alapján haladni, internet, animék vagy mangák segítségére támaszkodni, vagy éppen a többiekkel párokba állva a társalgást gyakorolni.
 • 2. Téma-specifikus kurzus: "Játsszunk japán kártya- és társasjátékokkal!" - JELENLÉTI!!

  A Téma-specifikus kurzusok B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkező nyelvtanulókat céloznak meg. Az összesen 7 órás tanfolyamokat a 2023-24. tanév során négy alkalommal hirdetjük meg. A témák minden alkalommal változnak, a kurzusok célja a japán nyelv és kultúra ismeretének elmélyítése. Egy vagy akár több kurzusra is lehet jelentkezni. A harmadik kurzus JELENLÉTI formában kerül megrendezésre!
 • EVERY DAY A GOOD DAY filmvetítés a Hopp Múzeumban

  Február 9. (péntek) 16:00-tól a Every Day a Good Day című film lesz látható eredeti nyelven, angol felirattal a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban. Maga a vetítés a múzeumi belépő birtokában ingyenes! A múzeumban jelenleg Gróf Vay Péter püspök japán műgyűjteménye látható, így egy igazán a japán kultúrával átitatott délutánban lehet része az érdeklődőknek!

  Előzetes regisztráció szükséges! Regisztrálni a hopprogram@hoppmuseum.hu e-mail címen lehet.

Nyitvatartás

Hétfő - Csütörtök: 9:00-17:00
Péntek: 9:00-18:00

Szünnapok 2024-ben

Hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Hozzájárulás (GDPR):* Hozzájárulok nevem és e-mail címem kezeléséhez