6 augusztus

Mozisziget: Minden nap egy jó nap

Augusztusban ismét jön a Mozisziget: ez alkalommal a teaszertartás rejtelmeit ismerhetik meg nézőink a csillagos ég alatt!

21 június

Japán Filmhét 2022

Évente megrendezésre kerülő Japán Filmhetünkre ez alkalommal az összetartozás jegyében válogattunk össze négy alkotást, melyek a már jól megszokott Toldi moziban lesznek elérhetők június 21-24. között.

11 június

Manga olvasósarok a Comic Con-on

Az első budapesti Comic Con-on minket is megtaláltok, hiszen a képregény kavalkádból nem maradhatnak ki a japán mangák sem!

1 június

Irodalom Éjszakája 2022

A különleges irodalmi happening, az Irodalom Éjszakája idén is megrendezésre kerül Budapesten és Debrecenben.

6 április

Új téma-specifikus kurzus áprilisban: Onomato-pedia

A Téma-specifikus kurzusok B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkező nyelvtanulókat céloznak meg. Az összesen 10 héten át tartó tanfolyamot a 2021-22. tanév során három alkalommal hirdetjük meg. A témák minden alkalommal változnak, az órákon – a kommunikációs készség növelése érdekében – anyanyelvi beszélők számára készült autentikus anyagokat használunk.

5 április

Új Autonóm kurzus áprilisban!

Ezen a kurzuson a hallgatók képzett oktatók segítségére, tanácsaira támaszkodva állítják fel saját nyelvtanulási tervüket, illetve sajátítják el az egyes tanulási technikákat. A tanfolyam egyik legfőbb előnye, hogy a résztvevők egyénileg dönthetik el, milyen irányban, hogyan szeretnének fejlődni. Lehet tankönyv alapján haladni, internet, animék vagy mangák segítségére támaszkodni, vagy éppen a többiekkel párokba állva a társalgást gyakorolni. A kurzust vezető oktató nem egyidejűleg tanítja a hallgatókat, hanem a tanulás különféle módszereivel, a felhasználható anyagokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat, így segítve a tanfolyamon résztvevők egyéni fejlődését. A kurzust olyanoknak ajánljuk, akik szeretnének rátalálni saját egyéniségükhöz leginkább passzoló nyelvtanulási módszerekre, szeretnének egyéni tempóban, a saját maguk által meghatározott irányban csiszolni nyelvtudásukat. A tíz hetes  tanfolyamot a tanév során három ízben hirdetjük meg. Jelentkezni egy vagy akár több tanfolyamra is lehet.

1 március

Cinema Kabuki filmfesztivál

Márciusban a budapesti Puskin moziban eredeti japán Kabuki előadásokat tekinthetnek meg.

24 február

Ismét Saberjünk! februárban

A Saberjünk egy nyelvi találkozó, melyen a világ számos pontján élő résztvevők, legyenek japánok, magyarok vagy más nemzetiségűek, japánul társaloghatnak egymással.

23 február

A kabuki-színház varázslatos világa - webinárium

A Cinema Kabuki filmfesztivál előzetes eseményeként ismerjék meg a kabuki színház jellegzetességeit Dr. Duró Győző dramaturg előadásában!

19 február

Egy magyar szumóbirkózó a szamurájok nyomdokaiban - webinárium

Az Online Japán Filmfesztivál társprogramjaként Tóth Attila szumóbirkózó és Máté Zoltán japanológus tart beszélgetést a szumó hagyományairól és Attila szumós tapasztalatairól.