Ugrás a tartalomra
16 november

NIHONBUYO - A tradicionális japán tánc csodálatos világa

Fujima Rankoh táncművész előadása és bemutatója. Az est során a táncművek bemutatását Sakurai Takako tánckritikus ismeretterjesztő kommentárja kíséri, így azoknak is bátran ajánljuk, akik kevésbé jártasak a tradicionális japán tánc világában.

3 november

Isze és Kumano szent földjein járva

November 3-án a nindzsákkal kapcsolatos előadásokról már jól ismert Jamada Júdzsi professzor Japán vallástörténetébe nyújt bepillantást két jelentős szent hely példáján keresztül.

12 október

Ingrid Fuzjko Hemming koncertek

Ismét hazánkban lép fel napjaink egyik legtehetségesebb zongoraművésze, Ingrid Fuzjko Hemming.

28 szeptember

A Rjúkjú-szigetek: történelem, kultúra, élővilág

Szeptemberben Japán legdélebbi tartományába kalauzol el minket kulturális előadása keretein belül Dr. Korsós Zoltán, az Állatorvostudományi Egyetem docense, aki három évet töltött ebben a csodálatos szubtrópusi szigetvilágban, ahol a talajlakó ízeltlábúak biológiáját tanulmányozta.

23 szeptember

Európai Nyelvi Koktélbár 2022

Immár 12. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Nyelvi Koktélbár, mely ismét Budapesten ad otthont a magyarországi székhelyű EUNIC Hungary legnagyobb múltú programjának.

2 szeptember

A koto és a shamisen varázslatos dallamai - Élő bemutató és előadás

Kaneko Sumie, az ősi japán hangszerek, a koto és a shamisen hagyományos repertoárjának mestere, egy bemutatóval egybekötött előadást tart szeptember 2-án, este 7 órától a Budapest Music Center zenei könyvtárában.

6 augusztus

Mozisziget: Minden nap egy jó nap

Augusztusban ismét jön a Mozisziget: ez alkalommal a teaszertartás rejtelmeit ismerhetik meg nézőink a csillagos ég alatt!

21 június

Japán Filmhét 2022

Évente megrendezésre kerülő Japán Filmhetünkre ez alkalommal az összetartozás jegyében válogattunk össze négy alkotást, melyek a már jól megszokott Toldi moziban lesznek elérhetők június 21-24. között.

11 június

Manga olvasósarok a Comic Con-on

Az első budapesti Comic Con-on minket is megtaláltok, hiszen a képregény kavalkádból nem maradhatnak ki a japán mangák sem!

1 június

Irodalom Éjszakája 2022

A különleges irodalmi happening, az Irodalom Éjszakája idén is megrendezésre kerül Budapesten és Debrecenben.