Ugrás a tartalomra
1 március

Cinema Kabuki filmfesztivál

Márciusban a budapesti Puskin moziban eredeti japán Kabuki előadásokat tekinthetnek meg.

24 február

Ismét Saberjünk! februárban

A Saberjünk egy nyelvi találkozó, melyen a világ számos pontján élő résztvevők, legyenek japánok, magyarok vagy más nemzetiségűek, japánul társaloghatnak egymással.

23 február

A kabuki-színház varázslatos világa - webinárium

A Cinema Kabuki filmfesztivál előzetes eseményeként ismerjék meg a kabuki színház jellegzetességeit Dr. Duró Győző dramaturg előadásában!

19 február

Egy magyar szumóbirkózó a szamurájok nyomdokaiban - webinárium

Az Online Japán Filmfesztivál társprogramjaként Tóth Attila szumóbirkózó és Máté Zoltán japanológus tart beszélgetést a szumó hagyományairól és Attila szumós tapasztalatairól.

14 február

Online Japán Filmfesztivál 2022

2022-ben jön az Online Japán Filmfesztivál II. felvonása! Ezúttal 20 filmet láthat a magyar közönség a két hetes mozimaraton alatt.

8 február

Kurosawa Akira "A vihar kapujában"- előadás

Az Online Japán Filmfesztivál társprogramjaként Varró Attila és dr. Vihar Judit tart előadás a világhírű japán filmklasszisról!

1 február

European Network of Japanese Philosophy konferencia

2022. február 1-4. között az ENOJP (European Network of Japanese Philosophy) az ELTE-BTK-n tartja 6. nemzetközi japán filozófiai konferenciáját!

31 január

Marugoto chúkjú (B1) kurzus – 2. félév

A februártól induló Marugoto chúkjú 1 kurzus 2. félévére már lehet jelentkezni.
Ha középhaladó szinten állsz, várunk szeretettel tanfolyamunkra!

30 január

Márciusi kulturális nyelvi előadás: Onoresho és a japán nyelv

Érdekli a japán kultúra? 
A Japán Alapítvány Kulturális előadásain úgy ismerkedhet meg a japán kultúrával, hogy közben akár japánul is tanulhat. Soron következő kulturális előadásunkat hibrid módon, interneten (Zoom online konferencia applikáció segítségével) és az Alapítvány könyvtárában tartjuk meg.

29 január

2022. első Saberjünk foglalkozása

A Saberjünk egy nyelvi találkozó, melyen a világ számos pontján élő résztvevők, legyenek japánok, magyarok vagy más nemzetiségűek, japánul társaloghatnak egymással. Az év első Saberjünk találkozójának témája: "Terveim 2022-re". Milyen törekvéseid vannak az újévben? Milyen évet szeretnél?