Ugrás a tartalomra

Általános információk


Online katalógus használata:

Az online katalógus használatához szükséges bejelentkezni; alapesetben felhasználóneve az olvasójegyének száma, jelszava pedig a születési dátuma számokkal írva. Amennyiben még nem tagja könyvtárunknak, a vendégek részére fenntartott felhasználónévvel (guest) és jelszóval (guest) tudja megtekinteni könyvtárunk állományát.
 
 

Könyvtárunkról:

A Japán Alapítvány könyvtára nyilvános könyvtár, mely Magyarországon a legnagyobb, speciálisan a japán kultúrával foglalkozó gyűjteményt mondhatja magáénak. A könyvtár folyamatosan bővülő állománya, mely mára meghaladja a tízezer kötetet, elsősorban az ismeretterjesztést szolgálja, de számos, a tudományos munkához, kutatáshoz szükséges munka is sorakozik a polcokon. Az állomány a klasszikus japán irodalom remekeitől a ma oly népszerű mangákon át, a magyarországi japanisztika elérhető szakirodalmáig számos területet foglal magába.
Az állomány nagyobb részét japán nyelvű kötetek teszik ki. A fennmaradó hányad jelentős része angol nyelvű kiadvány, de néhány francia, német, stb. más nyelven íródott mű is megtalálható.

A könyvtár fontos feladatának tartja a Magyarországon megjelenő Japánnal kapcsolatos művek beszerzését. Célunk, hogy mind az új mind a korábban megjelent magyar nyelvű műveket összegyűjtsük és hozzáférhetővé tegyük az olvasók számára. Jelenleg is már számos könyvritkaság gazdagítja a védett állományt.

A könyvek nagy része kölcsönözhető. A könyvtár egyben olvasóteremként is funkcionál, ahol lehetőség van a nem kölcsönözhető könyvek olvasására.A könyvtárba egy japán nyelvű napilap és 15 fajta japán ill. angol nyelvű folyóirat érkezik rendszeresen. 

Az olvasnivalókon túl rendelkezünk még többszáz CD-vel, amiket szintén helyben használhatnak a könyvtárlátogatók.

Ezen kívül a könyvtárban japán oldalak böngészésére használható internetsarok és fénymásoló is működik.

NYITVA TARTÁS

Hétfő - csütörtök: 9:00 - 17:00

Péntek: 9:00 - 18:00ELÉRHETŐSÉG

Cím:    1062 Budapest, Aradi u. 8-10.
Tel.:    +36 1 214 0775
Fax:    +36 1 214 0778
E-mail: bp_library@jpf.go.jp

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Tagság:

A beiratkozás és az olvasójegy kiállítása érvényes személyi igazolvány vagy diákigazolvány ellenében ingyenes.


Kölcsönzés:

Egy olvasójegyyel egyszerre maximum négy könyv és nyolc (a legfrissebb számnál régebbi) folyóirat kölcsönözhető. A kölcsönzési idő három hét. Nem budapesti lakosok számára lehetséges egy hónapra kölcsönözni állományunkból, ám ebben az esetben már nem igényelhető hosszabbítás. Figyelem! Kölcsönözni csak olvasójeggyel lehetséges! Az olvasójegy nem ruházható át másra!

 

Hosszabítás:

Könyvei kölcsönzési határidejét meghosszabbíthatja egy héttel az online katalógusba belépve, a library@japanalapitvany.hu címen vagy a +36 1 214 0775 központi számon.

 

Kölcsönözhető folyóirataink:

Eléhető folyóirataink listája megtekinthető itt.