• Japánnyelv-oktatók ösztöndíjas képzései Japánban 2024-2025.

A Japán Alapítvány tanulmányi programokat hirdet japánnyelv-oktatók számára Japánban, az Alapítvány Urawa Központjába. Pályázható programok 2024-25-ben:

1. Alapképzés Japánnyelv-oktatók számára (NC-BT)
       2. Nyelvképzés Japánnyelv-oktatók számára (NC-JT)
       3. Átfogó Módszertani Képzés Japánnyelv-oktatók Számára (NC-MT-S (nyári))
       4. Átfogó Módszertani Képzés Japánnyelv-oktatók Számára (NC-MT-A (őszi))

FIGYELEM!
    A jelentkezések online felületen (Online Application Portal) történnek. Letöltési linkek a lap alján.

• Nyelvi Ösztöndíj Kulturális és Akadémiai Szférában Dolgozók, Kutatók számára 2024-2025. (KC-G)

6 hónapos ösztöndíjas nyelvi képzés kulturális vagy akadémiai szférában (társadalomtudomány, humán tárgyak, könyvtár, múzeum stb.) dolgozók, kutatók számára, akiknek a munkájukhoz szükséges a japán nyelv ismerete.

FIGYELEM!
    2024-25-ben csak 6 hónapos képzés indul.

• Japán-kutatással kapcsolatos projektek támogatása

A pályázat külföldi szervezetek által kivitelezett Japán-kutatással kapcsolatos projektek megvalósításához kínál lehetőséget.

• Japán-kutatás ösztöndíjas programok

Ez a program a japán tanulmányok területén kiemelkedő külföldi tudósoknak és kutatóknak nyújt lehetőséget arra, hogy Japánban folytassanak kutatásokat, azzal a céllal, hogy támogassa őket és népszerűsítse a japán tanulmányokat a tengerentúlon. A természettudományok, az orvostudományok és a mérnöki tudományok területén dolgozó szakemberek nem vehetnek részt. Három alkategóriát különböztetünk meg az alábbiak szerint.

• Hasznos tudnivalók pályázatainkról

A Japán Alapítvány különböző pályázati lehetőségekkel segíti elő a japán kultúra megismerését és megismertetését a művészetek valamint a bölcsészet- és társadalomtudományok területén. Pályázataink között megtalálhatók az intézményeknek, szervezeteknek, illetve a magánszemélyeknek szóló programok is.

• Japanese Studies Fellowship Program

This program provides preeminent foreign scholars and researchers in the field of Japanese studies with opportunities to conduct research in Japan with the aim of supporting them and promoting Japanese studies overseas. Experts in the fields of natural science, medical science, and engineering are excluded. There are three subcategories as follows.

• Kulturális és előadóművészeti projektek támogatása

A Japán Alapítvány Tokiói Központ pályázati kiírása Pályázat japán előadóművészek valamint a japán kultúra megismertetését megcélzó szakértő előadók meghívására (Q-DACS)

• Fordítás és könyvkiadás támogatása

Könyvkiadási és fordítási támogatás japán nyelven megjelent könyvek magyarországi kiadására. Az Alapítvány részben támogatja a fordítói és kiadási költségeket, ezzel elősegítve a japán kultúra széleskörű ismertetését külföldön.

• Vizuális művészetek cserekapcsolata

Külföldön megrendezésre kerülő kiállítások támogatása (Exhibitions Abroad Support Program) Q-EAS
    Célja, hogy anyagi támogatást nyújtson a japán művészeteket és kultúrát külföldön bemutatni szándékozó kiállításoknak.