Ugrás a tartalomra

DEKIRU SEGÉDANYAGOK (Fordított osztály számára készített videók, kvízek, kapcsolódó oldalak)

A Dekiru a nyelvtanulással, nyelvtanítással és értékeléssel kapcsolatos Közös Európai Referenciakeretre (KER) alapuló nyelvkönyvcsalád. A leckék végén Can-do feladatok találhatók, amelyek célja, hogy ellenőrizzék, sikerült-e az adott lecke által kitűzött célokat megvalósítani.

  

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ


DEKIRU SEGÉDANYAGOK

A Dekiru a nyelvtanulással, nyelvtanítással és értékeléssel kapcsolatos Közös Európai Referenciakeretre (KER) alapuló nyelvkönyvcsalád. A leckék végén Can-do feladatok találhatók, amelyek célja, hogy ellenőrizzék, sikerült-e az adott lecke által kitűzött célokat megvalósítani. A kötet elején lefektetett koncepcióhoz és célokhoz hűen a nyelvkönyv arra törekszik, hogy színes illusztrációk, fotók felvonultatásával, vizuálisan is bemutassa Japánt, a japán kultúra sokszínűségét, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a négy alapkészség (szövegértés, fogalmazás, beszédkészség, hallásértés) valamint az eltérő nyelvi és kulturális környezetben való tájékozódáshoz, viselkedéshez leginkább szükséges ismeretek, készségek elsajátítására.

A Dekiru nyelvkönyvvel kapcsolatban az alábbi linket megnyitva tájékozódhat:
http://www.jfbp.org.hu/hu/hirek/uj-magyar-japan-tankonyv-dekiru-1/19

A Dekiru 1-2 kapható az OFI 1085 Budapest, József körút 63. alatti boltjában, illetve megrendelhető interneten, a KELLO webshopjában:

Dekiru 1:
http://webshop.kello.hu/nem-jegyzeki-tankonyv-2/felsooktatas-2/dekiru-japan-nyelvkonyv-kezdoknek-44342
Dekiru 2:
http://webshop.kello.hu/nem-jegyzeki-tankonyv-2/felsooktatas-2/dekiru-2-japan-nyelvkonyv-52386

 

Hogy a Dekiru nyelvkönyvre épülő tantermi foglalkozások repertoárját bővítse, továbbá támogatást nyújtson azoknak a nyelvtanulóknak, akik oktatási intézmény nélkül, önállóan fejlesztik nyelvtudásukat, a Japán Alapítvány Budapesti Iroda segédanyagokat készít a Dekiru nyelvkönyvcsaládhoz. Oldalunkon folyamatosan frissítjük az 1–48. leckékhez kapcsolódó videóanyagokat, kvíz feladatokat, továbbá feltüntetjük a Japán Alapítvány által korábban kiadott Erin ga chousen! Nihongo ga dekimasu.Web-változatának, valamint a Marugoto Plus azon olvasmányait, feladatait, amelyek a Dekiru egyes leckéinek elsajátításához nyújtanak segítséget.

 
Fordított osztály számára készített videóanyagok

Fordított osztálynak az olyan óramodellt nevezzük, amelyben a tanár az órai anyaggal kapcsolatos magyarázatokat, videóanyagokat otthon nézeti meg a diákkal, hogy az előzetesen megszerzett ismeretek felhasználásával, jelentős idő- és energiabefektetést megtakarítva, a diák könnyebben tudjon megbírkózni az órai feladatokkal, hatékonyabban tudja fejleszteni írás- és beszédkészségét.

  

Kvíz feladatsor

Ezen az oldalon nyelvtanulóink játékos formában tudják elsajátítani a Dekiru egyes leckéinek szóanyagát.

 

Erin ga chousen! Nihongo ga dekimasu web-változat és a Marugoto Plus

Az Erin ga chousen! Nihongo ga dekimasu web-változat, valamint a Marugoto Plus azon kapcsolódó részeit, elemeit mutatja be, amelyek segítséget nyújthatnak a Dekiru nyelvkönyvcsalád egyes leckéihez.