Ugrás a tartalomra

kép

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A Verseny célja
– Lehetőséget biztosítani a nyelvtanulóknak, hogy nyelvi készségeiket kamatoztatva fejlesszék kreativitásukat.
– Segíteni a nyelvtanulókat saját kultúrájuk megértésében, japán nyelvtudásuk fejlesztésében.
– Bemutatni Magyarország vonzerejét az anyanyelvi beszélőknek.

 

2. A jelentkezés feltételei
– a jelentkező magyarországi álladó lakhellyel rendelkezik, a japán nem anyanyelve
– jelentkezés egyénileg vagy csoportosan

 

3. A pályaművekről
a. A japán nyelven elkészített pályaművek témája: „Varázslatos Magyarország 「ハンガリーの魅力」”.
b. A pályamű a pályázó saját alkotása, máshol még nem került bemutatásra.
c. A pályaművek maximum 3 perc hosszúak lehetnek. (Az ennél lényegesen hosszabb alkotásokat az elbírálás során pontlevonással szankcionáljuk.)
d. A pályaművek japán nyelvű kommentárral rendelkeznek. A kommentárnak, legyen hang vagy felirat, japán nyelvűnek kell lennie. A japán nyelvű kommentárral nem rendelkező alkotások nem felelnek meg a pályázat feltételeinek.
e. A videók formátuma mp4, méretük maximum 400Mb lehet.
f. Az Alapítvány a díjazott alkotásokat honlapján, hivatalos youtube, facebook oldalán, valamint a JFBP Japánnyelvi Kurzusok oldalán is közzéteszi.
g. A pályaművek benyújtása az alább ismertetett Egyéb fontos tudnivalók alapos elolvasása, valamint a Japán Alapítvány Budapesti Iroda által előkészített beleegyező nyilatkozat aláírása után történik.

Egyéb fontos tudnivalók:
– Az elkészült pályamű szerzői joga kizárólag az alkotóé, ám a pályázó pályázatával hozzájárul ahhoz, hogy az Alapítvány, valamint az Alapítvány által felhatalmazott egyéb szervezetek a pályaművet külön engedély kérése nélkül, díjmentesen felhasználhassák. A pályázó a pályaművet érintő jogait az Alapítvánnyal szemben nem érvényesíti.
– A pályázó biztosítja a szervezőt, hogy a pályamű (beleértve az alkotásban szereplő hang- és képanyagot, illetve egyéb írásos szövegeket) nem tartalmaz harmadik fél (szerzői, képmáshoz vagy védjegyhez, illetve egyéb szellemi termékhez fűződő) jogait sértő részleteket. Amennyiben harmadik fél jogi követeléssel állna elő, a pályázó felelős saját költségén rendezni az ügyet, az Alapítvány közreműködése, bevonása nélkül.
– A harmadik fél jóhírét, szavahihetőségét vagy bármilyen más jogát sértő, illetve egyéb jogszabályba ütköző tartalmak ellentétesek a Verseny céljaival, így azok a pályaművek, melyeket az Alapítvány nem megfelelőnek ítél meg, a Versenyből kizárásra kerülnek. A pályaművek diszkvalifikálására az eredményhirdetés után is sor kerülhet, abban az esetben, amennyiben a jogsértő tartalmakról az Alapítvány utólag szerez tudomást.
– A pályázó pályaműve benyújtásával tudomásul veszi a fent említett pontokat.

 

4. A jelentkezés módja
A kitöltött Jelentkezési lapot és a Beleegyező nyilatkozatot (letölthető innen) az elkészült pályaművel együtt az alábbi címre kell elektronikus úton elküldeni. A pályaműveket online tárhelyre kell feltölteni, az Alapítvány által letölthető formában (pl.: Google Drive, Dropbox, One Drive, stb), majd emailben elküldeni a hozzá tartozó letöltési linket. A pályaművek beérkezését követő 2 munkanapon belül az Alapítvány értesítést küld a pályaművek kézhez vételéről.

Jelentkezési lap és Beleegyező nyilatkozat (letölthető innen)
Pályaművek leadása: nikolenyigergely@japanalapitvany.hu
Pályaművek leadási határideje: 2022. november 30. (szerda)

 

5. Elbírálás kritériumai
“Magyarország varázsa” kellőképpen érzékeltetve van-e a pályaműben? A pályázó érthetően, hatékonyan használja-e a nyelvet a videó tartalma, mondanivalója céljából? A pályamű kellően eredetinek mondható-e?
A fenti kritériumok alapján a pályázók között egy fődíjat, illetve több különdíjat osztunk ki.

 
6. Díjak
Fődíj: Alexa okos hangszóró
Különdíj: Japán nyelvkönyv
* Minden pályázót ajándékkal jutalmazunk a részvételért.

Eredményhirdetés: 2023. január közepe

 

7. Jelentkezéssel, leadással kapcsolatos információk:
    Nikolényi Gergely (H-P.: 9:00–17:00 (magyar, japán))
    email: nikolenyigergely@japanalapitvany.hu

 

Szervező: Japán Alapítvány Budapesti Iroda