Ugrás a tartalomra
-
  -  

Betegségek és testrészek ábrázolása emákon

   

Japánban napjainkban is élő szokás, hogy a sintó szentélyekbe látogató emberek a kívánságaikat, fogadalmaikat ún. „ema” fatáblákra (絵馬) írják, majd kifüggesztik. A boldog párkapcsolattól kezdve, az élet minden aspektusára vonatkozó emák díszítik a szentélyek kertjeit, e webinárium azonban egy specifikus területre fókuszál: a 19. században és a 20. század első felében az emákon megjelenő betegség, illetve testrész-ábrázolásokra.  Hogyan viszonyultak a korabeli japánok az egészségügyi problémákhoz, és milyen megoldásokban bíztak az orvoslás modernkori vívmányainak megjelenése előtt? Dr. Jaszui Manami, a Nemzetközi Japanológiai Kutatóközpont professzora az előbbi kérdéseket elemezve világít rá a szigetország lakóinak korabeli testképére és a kórságokhoz való viszonyára. Előadását emellett néhány külföldi –köztük magyar– példára való kitekintéssel is színesíti. Az általa tartott webinárium moderátora Zentai Judit, az ELTE Japán tanszékének oktatója lesz; az előadás pedig japán nyelven, magyar tolmácsolással zajlik majd. Regisztráljon 4. élő webináriumunkra, és tartson velünk e társadalomtudományi időutazáson!

 

Időpont:

2021.01.29. 11:00

 

Az előadás online, Zoom webinar formában lesz megtekinthető, melyre regisztrálni az alábbi linken lehet.
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_2IstRzEFTGugwUciR54KHQ

 

A program kezdete előtt tájékozódjon a Zoom webinar rendszer használatáról az alábbi dokumentum segítségével.

Zoom webinar használati útmutató nézők számára

 

 

A Zoom rendszer használatáról a regisztrációt követően hamarosan emailben küldünk Önöknek egy útmutatót, melynek segítségével könnyebben élvezhetik majd Dr. Jaszui Manami előadását. Technikai probléma esetén forduljon kollégánkhoz az info@japanalapitvany.hu címen.

Amennyiben nem érkezik a Japán Alapítványtól email, vagy nem kapja meg a regisztrációt követő pár napon belül a belépési azonosító linket, valószínűleg regisztrációja sikertelen volt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@japanalapitvany.hu címen.