Kultik mozi - Corvin tető
1083 Budapest, Futó utca 37-45.

BETELT! Szabadtéri vetítések: Minden nap egy jó nap

Minden nap egy jó nap (2018, 100 p)

Rendezte: OMORI Tatsushi

Tovaszálló évszakok, minduntalan egymást váltó virágok, újabb és újabb kalligráfiák a falon. Egy viszont örök: a tea szeretete. A 20 éves Noriko önmagát keresve tölti egyetemi éveit, remélve, hogy rátalál élete céljára. Édesanyja szerint egy hobbi talán kirántaná fásultságából, ezért unszolni kezdi a lányt, hogy vegyen teaceremónia leckéket otthonuk közelében. Főszereplőnk kevés lelkesedéssel ugyan, de beiratkozik egy kurzusra, ahova támogatás gyanánt unokatestvére, Michiko is elkíséri. A szókimondó Takeda asszony órái eleinte érthetetlenek a lányok számára, hiszen a végtelenségik precíz mozdulatok sora csupán aprólékos formaságnak tűnik. Azonban ahogy telnek az évek, Noriko megérti a teaszertartás mögött húzódó filozófiát, s a „tea útjában” felfedezi a saját boldogsága útját. A film gyönyörűen ábrázolja az évszakok váltakozását nagyra becsülő teaceremónia egyes lépéseit, valamint bepillantást enged a különböző teáscsészék és edények sokszínűségébe.

A filmet japánul, angol és magyar felirattal vetítjük.

Időpont:

2021.07.07. 21:00 (esőnap: 07.28.)

Helyszín:

Kultik Terasz Corvin Plaza (bejárat a Corvin Pláza étkezdéi felől)

A helyek megteltek vetítésünkre, várjuk szeretettel következő Filmklubunkra!