Ugrás a tartalomra

EMLÉKHELYEK ÉS MŰALKOTÁSOK

Ito Toshimitsu szobrászművész, a Hiroshima Városi Egyetem professzorának előadása

 

Az elmúlt években (2010 körül óta) Kelet-Ázsiában olyan művészeti fesztiválokat rendeznek, amelyek az egyes régiók történelmében, kultúrájában és éghajlatában gyökereznek. Sok esetben a helyi lakosok és önkormányzatok válnak a kiállítás szervezőivé, és a művészeti producerekkel együtt terveznek és tartanak kiállításokat.

A 2000-es évek óta Japánban felgyorsult a vidéki népesség csökkenése és elöregedése, a helyi kultúra és életvitel pedig sok helyen eltűnőben van. A művészeti fesztiválokon részt vevő művészek a helyi történelemből és kultúrából merítik az inspirációt, és a helyi lakosok közreműködésével alkotnak. A kiállítás során a környezet és a művek közötti kapcsolat is fontos tényező, hiszen a művész maga dönti el, hogy hol helyezi el a művét.

Ito Toshimitsu 2016 óta vesz részt a SETOUCHI TRIENNALE művészeti fesztiválon, amivel hozzájárul ahhoz, hogy a fesztivál híre széles körben elterjedjen. A fesztivál keretében diákokkal és a helyi lakosok együttműködésével nagyméretű, szabadtéri szobrokat készít.

Az előadás keretében Ito művészúr bemutatja a SETOUCHI TRIENNALE fesztiválra készített alkotásait, és a TSUSHIMA ART FANTASIA című kiállításának anyagát, kiemelve a művészek helyszíni kutatómunkájának jelentőségét és a művek felállításának a helyi környezetre gyakorolt hatásait.

Az előadás japán nyelven, magyar tolmácsolással zajlik.
 

Időpont:

2024. április 23. (kedd) 17:00

Helyszín:

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Főépület, Barcsay Terem
(1062 Budapest, Andrássy út 69-71., I. emelet)

Részvétel:

Ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: ITT