Ugrás a tartalomra

A Challenge with Erin! Nihongo ga dekimasu 2006-ban kezdte meg sugárzását az NHK oktatási csatornáján, valamint az NHK Worldön, és azóta a világ számos országában és régiójában sugározzák. A Contents Libraryben a különféle videóanyagok vannak kategorizálva.

 

 (Az oldal a képre kattintva érhető el.)logo

 

 Az oldal elsősorban videótartalmakat kínál a nyelvtanulóknak.
A főszereplő Erin, egy nemzetközi diák, aki a saját hazájában kicsit már tanult japánul, és most egy japán középiskolába érkezik. Fokozatosan kezdi használni tudását az iskolában, japán családjánál, valamint a városban. Eleinte nem túl magabiztos a nyelv használatát illetően, ám apránként megjön az önbizalma.

Erin a japán kultúra különböző aspektusait is megtapasztalja a barátaival és japán családjával - nem csak a hagyományos, hanem az új, élő japán kultúráét is. A videójelenetek mellett az oldal nyelvtani magyarázatokkal és példamondatokkal is segíti a nyelvtanulókat, rengeteg fotót és kvízt mutat be a japán kultúra közvetítése céljából.

Az oldalon keresztül te és Erin fokozatosan gyarapíthatjátok japán nyelvtudásotokat, és megismerhetitek a japán kultúra különböző szegmenseit.