Ugrás a tartalomra

 

Még egy hónapig látogatható a Ludwig Múzeum időszaki kiállítása, A cukiság faktor! A Japán Alapítvány támogatásával három japán művész, KANEUJI Teppei, KAWAI Misaki, és az egyik legismertebb és legfontosabb kortárs japán művész, MURAKAMI Takashi alkotásai is kiállításra kerültek!

 

Ludwig 2023

 

A kiállítás a kortárs képzőművészetben jelenlévő, aktuális és egyre nagyobb szakmai érdeklődést kiváltó jelenség, a cukiság témáját járja körül. A cukiság jegyei Japánban az Edo korszak (17–19. század) idején jelentek meg először festményeken és nyomatokon. Ezt követően az 1970-es években az élet minden területét átszövő kulturális jelenségnek, a kawaii (a japán szó jelentése: aranyos) térnyerésének köszönhetően vált népszerűvé, majd fokozatosan elterjedt az egész világon. Ma már a cukiság egy globális vizuális trendként is értelmezhető, amelynek jellegzetes elemei a popkultúra (pl. manga és anime, rajzfilmek és videójátékok) vizuális világából erednek.

Kurátorok: MAJ Ajna, Jan ELANTKOWSKI

További információ: ITT

 

Kiállítási időszak:

2023. június 23. (péntek) - 2023. november 12. (vasárnap)

 

Helyszín:

Ludwig Múzeum

(1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10:00-20:00

 

Belépő:

2000 Ft

Jegyvásárlás online: ITT

 

A cukiság faktor kiállítást NEM a Japán Alapítvány rendezi, bármilyen kérdéssel kérjük keressék közvetlenül a Ludwig Múzeum munkatársait az info@ludwigmuseum.hu email címen vagy a +36 1 555 3444 telefonszámon.