Ugrás a tartalomra
-
  -  

Dzsómon-kori kultúra és társadalom – Betekintés Japán neolit kori életébe - webinárium

   

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ha Japán történelméről van szó, legtöbben a középkortól kezdve rendelkeznek ismeretekkel. Bár az udvari kultúra, a szamurájok életformája vagy a nagy társadalmi átalakulások valóban izgalmas szegmensét képezik a szigetország történetének, a régészetnek köszönhetően számos érdekesség került napvilágra az írásos emlékek előtti időkről is. Ezek bemutatására egy háromalkalmas előadássorozatot indítunk, melynek során nézőink megismerhetik japán ős-, illetve ókori történetének főbb szakaszait, és azok vívmányait. Első alkalommal a zsinórmintás agyagedényeiről elnevezett Dzsómon-kor kultúrájáról, valamint az akkor emberek életmódjáról hallhatnak a résztvevők. Ennek természetesen elmaradhatatlan része a laikusok körében is népszerű szobrocskák, a dogúk bemutatása is. Sorozatunk előadója a Károli Gáspár Református Egyetem japán szakának oktatója, dr. Lázár Marianna. Tartsanak vele e történelmi kalandon, és fedezzék fel az ősi Japán világát!

 

Időpont:

2021.07.28. 18:30

 

Az előadás online, Zoom webinar formában lesz megtekinthető, melyre regisztrálni az alábbi linken lehet.

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_vK1w3u5eSJqCGUrC_38I4w  

 

 

A program kezdete előtt tájékozódjon a Zoom webinar rendszer használatáról az alábbi dokumentum segítségével.

Zoom webinar használati útmutató nézők számára

 

 

A Zoom rendszer használatáról a regisztrációt követően hamarosan emailben küldünk Önöknek egy útmutatót, melynek segítségével könnyebben élvezhetik majd Kaneko Szumie előadását. Technikai probléma esetén forduljon kollégánkhoz az info@japanalapitvany.hu címen.

 

Amennyiben nem érkezik a Japán Alapítványtól email, vagy nem kapja meg a regisztrációt követő pár napon belül a belépési azonosító linket, valószínűleg regisztrációja sikertelen volt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@japanalapitvany.hu címen.