Ugrás a tartalomra

Köszönjük minden pályázónknak, hogy a videó versenyre való jelentkezésével megtisztelte irodánkat. Ezúton hirdetjük ki a verseny fődíjra és különdíjra jelölt győzteseit, akiknek munkáját szigorú mérlegelés után választottuk ki a beérkezett pályaművek közül.

kép

 

 

 

 

 

 


2023. Japánnyelvi Videó Verseny playlistje:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLPpzOhcxrj-ww7Evh6YESwrkYa_l3nUv_

 

1. Fődíj

Csiszár Csenge: Japán tradícionális íjászat

A zsűri értékelése:
A kjúdó talán sokak számára ismeretlen műfaj lehet; az ügyes japán nyelvű bemutatás azok számára is könnyen érthetővé teszi a témát, akik most először látnak-hallanak róla. Az eszközöket, szabályokat és a gyakorlást látványos, hatásos videón keresztül mutatja be. A videóban elhangzik: "Büszke vagyok arra, hogy tovább adhatom a japán kultúrát és gyarapíthatom tudásomat". E szavak hűen ábrázolják az alkotó azon vágyát, hogy hazatérése után tovább folytassa a kjúdót, így a japán kultúra magyarországi közvetítőjévé váljon.

 

2. Különdíj

Minerva Japán: Az én Japánom

A zsűri értékelése:
A videóból egyértelműen érződik az alkotók komoly érdeklődése Japán iránt. Az előadók láthatóan jól kijönnek egymással, és könnyű elképzelni, hogy a japán nyelvtanulás is remek hangulatban zajlik. Külön kiemelnénk a videóból azt a jelenetet, amikor a szereplők egyenként bemutatják az "én Japánomat". Látható, hogy mennyire élvezik a nyelvtanulást, miközben japán dolgokat tapasztalnak Magyarországon. Az is rendkívül megkapó, ahogy az utolsó jelenetben a jövőjükről beszélnek: mi lesz majd, ha Japánba mennek...

 

A résztvételért járó díj finomságai a NISSIN FOODS KFT. nagylelkű felajánlása.
A győztesekkel és díjazottakkal hamarosan felvesszük a kapcsolatot.