Ugrás a tartalomra

A legutóbbi vetítésünk sikerén felbuzdúlva újabb felemelő és elgondolkodtató filmre invitáljuk a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumba! Maga a vetítés a múzeumi belépő birtokában ingyenes. A múzeumban jelenleg Gróf Vay Péter püspök japán műgyűjteménye látható, így egy igazán a japán kultúrával átitatott délutánban lehet része az érdeklődőknek!

A FILM EREDETI NYELVEN, ANGOL FELIRATTAL KERÜL LEVETÍTÉSRE.

Előzetes regisztráció szükséges! Regisztrálni a hopprogram@hoppmuseum.hu e-mail címen lehet.

EVERY DAY A GOOD DAY

日日是好日 (Nichi Nichi Kore Kojitsu)
eredeti nyelven, angol felirattal, 100 perc, 2018

Everyday 1
© 2018 “Every Day a Good Day” Production Committee

A főhősnő a teaszertartáson keresztül tanulja meg az élet fontos tanulságait, Morishita Noriko esszéíró régóta eladott könyve alapján. A 20 éves Noriko (Kuroki) és unokatestvére, Michiko (Tabe Mikako) édesanyja ajánlására elkezd teaszertartás órákat venni Takedánál, aki rendkívüli tanár hírében áll. Noriko eleinte zavarba jön a bonyolult szabályoktól, de két év után rájön a teaszertartás mélységére. A film a 2018-as Busan Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert.

Rendező: OMORI Tatsushi

Szereplők:
Noriko – KUROKI Haru
Mrs TAKEDA – KIKI Kilin
Michiko – TABE Mikako

Hivatalos weboldal: http://www.nichinichimovie.jp

A rendezőről:
Tatsushi Omori 1970-ben született Tokióban. Az egyetemen kezdett 8 mm-es filmeket készíteni, de színészként is szerepelt színpadon és mozifilmekben egyaránt. Producerként és színészként közreműködött Hiroshi Okuhara rendező „Wave” című filmjében, amely a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál Netpac-díját nyerte el. 2005-ben rendezőként is debütált az „Istenek suttogása” című filmmel, amely Mangetsu Hanamura novellája alapján készült. A film Japánban és külföldön is díjakat nyert, többek között jelölték a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon az Arany Leopárd/Filmkészítők a jelenért díjra, valamint a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon a nagydíjra.
Válogatott filmográfia: The Whispering of the Gods, A Crowd of Three, The Ravine of Goodbye, Bozo, Tada’s Do-it-all House, Tada’s Do-it-all House: Disconcerto, Seto and Utsumi, And Then There Was Light

Everyday 2
© 2018 “Every Day a Good Day” Production Committee

Bővebb információ a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum japán tematikájú időszaki kiállításáról:
HOLD A FELHŐK FELETT. GRÓF VAY PÉTER PÜSPÖK ÉLETE ÉS JAPÁN MŰGYŰJTÉSE 

Időpont:

2024. február 9. (péntek) 16:00-17:45

Helyszín:

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
(1062 Budapest, Andrássy út 103.)

Belépő:

JEGYINFORMÁCIÓ
A múzeumi belépő birtokában a vetítés ingyenesen látogatható.
Előzetes regisztráció szükséges! Regisztrálni a hopprogram@hoppmuseum.hu e-mail címen lehet.