Explore Japan - Fedezzük fel Japánt!

Explore Japan cover

Májustól egy új online sorozattal készülünk a japán kultúra szerelmeseinek: a JIB TV és az NHK jóvoltából most egész évben magyar felirattal elérhető dokumentumfilm-sorozatot teszünk közzé Youtube csatornánkon! Ezentúl minden hónap utolsó vasárnapján érdemes lesz a képernyő elé ülni, ugyanis szó lesz japán kertekről, ősi hagyományokról, az innovatív japán kenyérfajtákról, miniatúrákról…egy szóval összegezve, mindenről ami a felkelő nap országával kapcsolatos!

A következő rész tartalmából:

1. rész – A miniatűr világ

Explore Japan ep 1

Három fogásos vacsora, ami elfér egy tű hegyén. Közért, ahol Hüvelyk Panni is nagynak érezné magát. Üdvözlünk a miniatűrök világában! 2020-ban megnyílt a világ egyik legnagyobb beltéri miniatűr témaparkja Tokióban, ahol olyan hétköznapi témákat foglalnak magukba a kiállított tárgyak, mint a kisbotban kapható élelmiszerek. A hihetetlenül élethű miniatűr művészeti alkotások nemcsak az apró csomagolásokat, hanem a belsejében lévő, egyenként 1 mm-nél kisebb rizsszemeket is szimulálja például a rizsgombóc, azaz onigiri esetében.

Emellett betekintést nyerhetünk az Instagramon 2,5 millió követővel rendelkező miniatűr művész mesterségétbe, amint hihetetlen képzelőerejét felhasználva egész világokat hoz létre az imitálás segítségével: olyan keze ügyébe kerülő tárgyakkal, például kapcsokkal és zöldségekkel helyettesíti a tájat, amelyek mellé az apró figurák elhelyezve azok valóban életre kelnek.

Az epizód három különböző miniatűrművész alkotásait vizsgálva feltárja a japán miniatűrök ismeretlen történetét, és közben rámutat miért olyan népszerű ez a rendkívüli elhivatottságot igénylő kézimunka a felkelő nap országában.

Közzététel dátuma:

2022.05.29. 19:00

A részek angol és japán nyelven, magyar felirattal lesznek megtekinthetők Youtube csatornánkon!