Ugrás a tartalomra
-
  -  

Idős, de nem öreg... korosodás japán módra

   

Létezésünk természetese velejárója az öregedés. A várható élettartam meghosszabbodásával párhuzamosan megszületett az igény az idő romboló hatásaival való verseny felvételére. Mindeközben a fejlettebb országok globális problémájává vált a társadalom elöregedésének jelensége, mely magával vonja az aktív életkor meghosszabbításának szükségét. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó szellemi és fizikai állapot. Japánban a 65 év fölötti lakosok aránya hamarosan eléri a népesség 30 százalékát. Ugyanakkor a 60 év után még egészségben leélt évek számában rekordot döntenek, így „jó öregedés” tekintetében is a világ egyik vezető országának számítanak.  Soron következő webináriumunk azt taglalja, mi lehet a japán titok nyitja. Mekkora szerepe lehet mindebben a gondolkodásmódnak és az életvitelnek? S vajon milyen jótanácsokat közvetíthetnek a japán kutatók a jövőben annak érdekében, hogy a modern világ kihívásai ellenére mi is kellemesebben öregedjünk? Ezen kérdésekre keresi a választ dr. Eschbach-Szabó Viktória, a Tübingeni Egyetem japanológusa. Az est moderátora és az előadó beszélgetőpartnere dr. Hidasi Judit, a Budapesti Gazdasági Egyetem japanológusa. 
Regisztráljon 5. élő webináriumunkra, és tudjon meg többet a "jó öregedés" japán titkáról!

 

Időpont:

2021.03.09. 18:00

 

Az előadás online, Zoom webinar formában lesz megtekinthető, melyre regisztrálni az alábbi linken lehet.
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_5sxnRzcDR16ESUPCwqymzQ 

 

 

A program kezdete előtt tájékozódjon a Zoom webinar rendszer használatáról az alábbi dokumentum segítségével.

Zoom webinar használati útmutató nézők számára

 

 

A Zoom rendszer használatáról a regisztrációt követően hamarosan emailben küldünk Önöknek egy útmutatót, melynek segítségével könnyebben élvezhetik majd dr. Eschbach-Szabó Viktória és dr. Hidasi Judit előadását. Technikai probléma esetén forduljon kollégánkhoz az info@japanalapitvany.hu címen.

Amennyiben nem érkezik a Japán Alapítványtól email, vagy nem kapja meg a regisztrációt követő pár napon belül a belépési azonosító linket, valószínűleg regisztrációja sikertelen volt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@japanalapitvany.hu címen.