Ugrás a tartalomra
Aranytíz Kultúrház, Nagylovag terem
  -  
1051 Budapest, Arany János u. 10.

Isze és Kumano szent földjein járva

isze és kumano poszter

Japánban nagy múltra tekint vissza a természet tisztelete; a szentélyek létrejöttét megelőző időkben fák, kövek, ligetek vagy épp hegyi szirtek szolgáltak szent helyekként, melyek a megannyi kami, azaz istenségek otthonaként szolgáltak a sintó vallásban. Ma már több, mint 80.000 szentély található az országban, s ugyan első ránézésre hasonlónak tűnhetnek, megannyi jellegzetességüknek köszönhetően merőben különböznek. Következő kulturális előadásunkon a Kii-hegység folyókkal tagolt, áthatolhatatlan erdőkkel borított vidékeire kalauzol el minket Jamada Júdzsi, a Mie Egyetem professzora, aki a térség két legfontosabb szent helyét, Iszét és Kumanót járva körbe enged bepillantást nekünk a japán vallástörténetbe.


Jamada Júdzsi a Mie Egyetem Bölcsészettudományi Karának oktatója, kutatója, egyben az egyetem Nindzsa-kutatási Központjának aligazgatója. Szakterülete az ókori és középkori japán vallástörténet, jelenleg a nindzsa-kutatáshoz kapcsolódó publikációi mellett több munkája foglalkozik az Isze és Kumano régiók vallásával és a történeti kultúrájával, valamint a japán szellemekkel és a hiedelemvilággal.


Az előadás japán nyelven, magyar tolmácsolással zajlik.
 

Dátum:

2022. november 03. 18:00

 

Helyszín:

Aranytíz Kultúrház - Nagylovag terem

(1051 Budapest, Arany János u. 10.)

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ehhez kérjük töltse ki a jobb oldalon található Jelentkezési lapot.


Amennyiben regisztráltak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.