Újra itt a Japán Filmhét június 19-től 23-ig!

Idén öt film mutatkozik be angol és magyar felirattal!

A belépődíj vetítésenként 1300 Ft, a jegyeket a Toldi mozi jegypénztárában és online, a mozi honlapján árusítják.

Görgessen le a rövid kedvcsinálókhoz!

Japán Filmhét 2023

Step

(2020, 118 perc)

Június 19. 18:30

step

Kenichi felesége, Tomoko mindössze 30 éves korában, házasságuk harmadik évében meghal. A férj úgy dönt, hogy egyedül neveli fel lányukat, Mikit. Bár azt tanácsolják Kenichinek, hogy lépjen tovább, mégis dilemmázik: Kenicsi azon aggódik, hogy vajon a lánya érdekében újra meg kéne-e nősülnie, vagy sem. Végül elhatározza, hogy az életét egyedül a lányának szenteli, de telik az idő, és találkozik valakivel.

Ez a megható történet egy egyedülálló apa küzdelmeit mutatja be tíz éven keresztül, ahogy lánya felnő, az óvodától az általános iskola elvégzéséig. Megmutatja, hogyan enyhíti az idő fokozatosan a "hátrahagyott emberek" fájdalmát, és az apát és lányát körülvevő jószívű embereket, akik átsegítik őket és egymást a borús időszakon lépésről lépésre.

Final Fantasy XIV – A hős apu online

(2019, 114 perc)

Június 20. 18:30

ff

Amikor Akio azt kívánja, bárcsak jobb lenne a kapcsolata zárkózott apjával, Akirával, egy nap az apja hirtelen felmond a munkahelyén és nyugdíjba vonul anélkül, hogy bármilyen magyarázatot adna a családnak. Mivel úgy gondolja, hogy ez jó alkalom lehet arra, hogy közel kerüljön az apjához, Akio odaadja neki a "Final Fantasy XIV" online játék szoftverét. Azzal, hogy megtanítja apját játszani, és titokban, névtelen online avatárként kapcsolatba lép vele, Akio azt reméli, hogy a játékban a többi játékossal való kalandokon keresztül jobban megismeri apját, miközben a fiú nem is sejti, hogy Akira min megy keresztül...

A magányos szilvafa

(2021, 77 perc)

Június 21. 18:30

u

Yamada Tamako 50 éves fiával, Tadaóval él együtt, aki autista. Minden reggel ugyanabban az időben ébrednek, reggeliznek és hagyják el a házat. Kis kertjükben van egy nagy japán-szilvafa, de a járdára kiálló ágak miatt a szomszédok panaszkodtak rájuk. Egy nap Tamako megtudja, hogy egy értelmi fogyatékkal élők számára fenntartott csoportos otthonban van egy szabad szoba. Hosszas gondolkodás után Tamako elhelyezi Tadaót a csoportos otthonban, azonban a hirtelen megváltozott környezet miatt összezavarodott Tadao néhány nap után elszökik. Közben Tamako úgy dönt, hogy kivágja a többiek útjában álló szilvafát.

Asahi-za Mozi drámai hazugságai

(2021, 114 perc)

Június 22. 18:30

a

A fukusimai Minamisomában található "Asahi-za" Mozi közel 100 éves múltra tekint vissza. Egy nap egy nő jelenik meg az Asahi-za igazgatója előtt, aki azért látogatott el oda, hogy betartsa a bezárásra váró Asahi-za mozi megmentésére tett ígéretét, amelyet még rég, a középiskolai tanárával tett. De az igazgató úgy gondolja, hogy nincs mód a mozi megmentésére, és fel akarja adni. Ez a történet nem csupán egy mozi megmentéséért való küzdelemről szól. Tíz évvel a március 11-ei földrengés után, 2020-2021-ben a COVID-19 problémával állnak szemben, ebben a tragikus helyzetben úgy tűnhet, a szórakozás és a mozi háttérbe szorul, miközben mi sem lehetne ebben az időszakban fontosabb, mint a nevetés. A film egy szívmelengető megjelenítése a kultúrának, azon belül is a mozi iránti szeretetnek, amiért érdemes küzdeni tűzön és vízen át.

A hosszú búcsú

(2019, 128 perc)

Június 23. 18:30

lo

Az édesapa, Shohei 70. születésnapja alkalmából partit rendez a család. Shohei lányai, akik már régóta nem gyűltek össze, aznap megtudják, hogy a szigorú, kemény apjuk demenciában szenved. Miközben a családtagok zavarba jönnek amiatt, hogy apjuk napról napra elveszíti az emlékezetét, a valósággal és a jövővel szembesülve újragondolják saját helyzetüket. Egy nap a családtagok megtudják, hogy Shoheiban még mindig él egy "kedves emlék", amit a családban már mindenki elfelejtett.