Budapest Music Center zenei könyvtár
1093 Budapest, Mátyás u. 8.

A koto és a shamisen varázslatos dallamai - Élő bemutató és előadás

A koto és a shamisen varázslatos dallamai

A JELENTKEZÉST ÉS A VÁRÓLISTÁT LEZÁRTUK. KÖSZÖNJÜK SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET.

A szeptember 3-án tartandó Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál társprogramjaként egy kiegészítő műsorral készülünk. Kaneko Sumie, az ősi japán hangszerek, a koto és a shamisen hagyományos repertoárjának mestere, egy bemutatóval egybekötött előadást tart szeptember 2-án, este 7 órától a Budapest Music Center zenei könyvtárában.

Előadásában hagyományos és modern darabokat egyaránt hallani fognak. A programot ajánljuk mindazoknak, akik már részt vettek a Japán Alapítvány 2021-ben szervezett, Kaneko Sumie által tartott webináriumon, hiszen most lehetőségük nyílik személyesen is megismerni a művésznőt, és élőben megcsodálni előadását két olyan hangszeren, amit már az ősi Japánban is alkalmaztak. Továbbá szeretettel ajánljuk minden kedves érdeklődőnek, akik a mindennapokból kiszakadva, szívesen lennének szem- és fültanúi egy az európaitól igencsak eltérő zenei stílusnak. A bemutatót követően pedig feltehetik kérdéseiket közvetlenül a művésznőnek.

Kaneko Sumie a legkülönfélébb zenészekkel együttműködve, szóló és csoportos fellépésein keresztül, úttörő szerepet játszik a jazzben és a kísérleti zenében. Ötéves korában kezdett el kotón játszani, majd pályafutását 1995-ben kezdte meg a Takasaki Nemzetközi Koto előadásverseny győzteseként. A Tokiói Nemzeti Művészeti Egyetem elvégzése után 2002-ben Bostonba költözött, és a Berklee College of Music főiskolán jazz éneket tanult. Olyan neves helyszíneken lépett fel, mint a New York-i Carnegie Hall, Lincoln Center, Blue Note NY, Google, Getty Center, Boston Ballet vagy a Bostoni Szépművészeti Múzeum. Oktatóként előadásokat tart a leghíresebb egyetemek színpadán, többek közt a Harvard, a Columbia, és a Princeton Egyetemeken.

Emellett kulturális nagykövetként rengeteget turnézik világszerte, több, mint 20 országban fellépett már.

Szenvedélye mindig az eredeti és új kompozíciók felé irányul, egyedi és gyönyörű hangzásvilággal rendelkező dalaival két albuma is megjelent.

2022-ben elsőként, élőben Budapesten is előadást tart a magyar nagyközönség számára.

Tartsanak velünk szeptember 2-án, és hallgassanak meg néhány varázslatos dallamot Kaneko Sumie előadásában! :)

=========================

? Helyszín: A Budapest Music Center zenei könyvtára
? Időpont: 2022. szeptember 2. 19:00

Az előadás INGYENES, de regisztrációhoz kötött.