Lépjen be a koto világába! – webinárium

Hagyományos japán pengetős hangszerek közül talán a két legismertebb a samiszen és a koto. Előbbiről több korábbi programunkon hallhattak már, soron következő, 7. elő webináiumunkon pedig az utóbbit ismerhetik meg. Segítségünkre lesz ebben a New York-i székhelyű Kaneko Szumie, aki a két fő koto-iskola egyikét, a Jamada-irányzatot képviselő koto- és samiszenművész. Öt évesen kezdte tanulni a hangszert; majd a Tokiói Művészeti Egyetem elvégzése után Bostonba költözött, hogy a Berklee Zeneművészeti Főiskolán tanuljon jazz-éneket. Számos nagynevű helyszínen (pl. Carnegie Hall, Lincoln Center) lépett már fel, és akadémiai előadásokat is tartott több nívós amerikai egyetemen. Több mint 20 országban szerepelt már; s mára nem csak a tradicionális előadóművészet képviselőjeként, de zenei újítóként is ismert nemzetközi szinten. Eddig két saját albuma jelent meg, emellett számos különböző műfaj előadóival működött már együtt, tágítva a hagyományos japán hangszerek nyújtotta élmény világát. Tartsanak velünk, és lépjünk be közösen a koto világába!

Időpont:

2021.04.22. 18:00

Az előadás online, Zoom webinar formában lesz megtekinthető, melyre regisztrálni az alábbi linken lehet.

A program kezdete előtt tájékozódjon a Zoom webinar rendszer használatáról az alábbi dokumentum segítségével.

Zoom webinar használati útmutató nézők számára

A Zoom rendszer használatáról a regisztrációt követően hamarosan emailben küldünk Önöknek egy útmutatót, melynek segítségével könnyebben élvezhetik majd Kaneko Szumie előadását. Technikai probléma esetén forduljon kollégánkhoz az info@japanalapitvany.hu címen.

Amennyiben nem érkezik a Japán Alapítványtól email, vagy nem kapja meg a regisztrációt követő pár napon belül a belépési azonosító linket, valószínűleg regisztrációja sikertelen volt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@japanalapitvany.hu címen.