Ugrás a tartalomra
-
Margitszigeti Atlétikai Centrum gyeppálya
  -  

Mozisziget: Mary és a varázsvirág

Mozisziget: Mary és a varázsvirág

 

 

Augusztus 1-14. között a Margit-szigeten egy rendhagyó, alkalmi kertmoziban az utóbbi évek nemzetközi filmművészetének legjavát lehet megnézni, melyek közt a Mary és a varázsvirág izgalmas története is helyet kap augusztus 12-én szombaton.

mozisziget 2023

 

Az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata már harmadik alkalommal szabadtéri filmvetítés-sorozatot rendez Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Centrum hívogatóan zöld füvén. 
 
Az ingyenes program keretében 14 estén keresztül minden alkalommal más-más ország kulturális képviselői által válogatott filmeket vetítenek. 
 
 A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. 
 
A filmkedvelő közönség tagjainak igazi piknik-élményben lesz része a vetítések alatt: a sportcentrum 300 férőhelyes füves pályáján a saját kedvenc pokrócokon, párnákon elheverve, a magukkal hozott finomságokat és üdítőket kóstolgatva élvezhetik a filmeket.

 

mary2023

 

Mary és a varázsvirág 

Eredeti cím: メアリと魔女の花 (Mearii to majo no hana)
Rendezte: Yonebayashi Hiromasa
animáció, fantasy
japán nyelven, magyar felirattal

 


Mary unalmas, barátok nélküli nyári szünete végét nagynénjénél tölti Nagy-Britanniában. Ám egy furcsa virág, ami a legenda szerint csak hétévente hajt ki s mágikus hatalommal bír, fenekestül felborítja a vörös torzonborz kislány életét. Miután véletlenül hozzádörzsöli a bimbót egy seprűhöz, az varázslatos módon elrepíti őt a fellegek közt található Endor Egyetemre, ahol boszorkánytanoncokat nevel Csirkecsók igazgatónő és a tudós Doktor Dee. Az iskolában azonban sötét titok lappang, s Marynek kockára kell tennie az életét, ha rendbe akarja hozni a dolgokat.

 

Dátum:

2023. augusztus 12. 20:00

 

Helyszín:

Margitszigeti Atlétikai Centrum gyeppálya

 

Regisztráció nem szükséges!

 

Mozisziget hivatalos Facebook eseménye itt található.