Mozisziget: Mary és a varázsvirág

Augusztus 1-14. között a Margit-szigeten egy rendhagyó, alkalmi kertmoziban az utóbbi évek nemzetközi filmművészetének legjavát lehet megnézni, melyek közt a Mary és a varázsvirág izgalmas története is helyet kap augusztus 12-én szombaton.

mozisziget 2023

Az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata már harmadik alkalommal szabadtéri filmvetítés-sorozatot rendez Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Centrum hívogatóan zöld füvén.

Az ingyenes program keretében 14 estén keresztül minden alkalommal más-más ország kulturális képviselői által válogatott filmeket vetítenek.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

A filmkedvelő közönség tagjainak igazi piknik-élményben lesz része a vetítések alatt: a sportcentrum 300 férőhelyes füves pályáján a saját kedvenc pokrócokon, párnákon elheverve, a magukkal hozott finomságokat és üdítőket kóstolgatva élvezhetik a filmeket.

mary2023

Mary és a varázsvirág

Eredeti cím: メアリと魔女の花 (Mearii to majo no hana)
Rendezte: Yonebayashi Hiromasa
animáció, fantasy
japán nyelven, magyar felirattal

Mary unalmas, barátok nélküli nyári szünete végét nagynénjénél tölti Nagy-Britanniában. Ám egy furcsa virág, ami a legenda szerint csak hétévente hajt ki s mágikus hatalommal bír, fenekestül felborítja a vörös torzonborz kislány életét. Miután véletlenül hozzádörzsöli a bimbót egy seprűhöz, az varázslatos módon elrepíti őt a fellegek közt található Endor Egyetemre, ahol boszorkánytanoncokat nevel Csirkecsók igazgatónő és a tudós Doktor Dee. Az iskolában azonban sötét titok lappang, s Marynek kockára kell tennie az életét, ha rendbe akarja hozni a dolgokat.

Dátum:

2023. augusztus 12. 20:00

Helyszín:

Margitszigeti Atlétikai Centrum gyeppálya

Regisztráció nem szükséges!

Mozisziget hivatalos Facebook eseménye itt található.