Ugrás a tartalomra
  -  

Mozisziget: Minden nap egy jó nap

 

13 kimenő nap - 13 menő film. Augusztus 2-14. között a Margit-szigeten egy rendhagyó, alkalmi kertmoziban az utóbbi évek nemzetközi filmművészetének legjavát lehet megnézni, melyek közt a Minden nap egy jó nap gyönyörű története is helyet kap.

Mozisziget 2022

Az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata már második alkalommal szabadtéri filmvetítés-sorozatot rendez Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Centrum hívogatóan zöld füvén. 
 
Az ingyenes program keretében 13 estén keresztül minden alkalommal más-más ország - Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Japán, Finnország, Észtország, Németország és Izrael - kulturális képviselői által válogatott filmeket vetítenek. 
 
 A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. 
 
A filmkedvelő közönség tagjainak igazi piknik-élményben lesz része a vetítések alatt: a sportcentrum 300 férőhelyes füves pályáján a saját kedvenc pokrócokon, párnákon elheverve, a magukkal hozott finomságokat és üdítőket kóstolgatva élvezhetik a filmeket.

 

Minden nap egy jó nap (2018, 100 p)

Rendezte: OMORI Tatsushi

 

Tovaszálló évszakok, minduntalan egymást váltó virágok, újabb és újabb kalligráfiák a falon. Egy viszont örök: a tea szeretete. A 20 éves Noriko önmagát keresve tölti egyetemi éveit, remélve, hogy rátalál élete céljára. Édesanyja szerint egy hobbi talán kirántaná fásultságából, ezért unszolni kezdi a lányt, hogy vegyen teaceremónia leckéket otthonuk közelében. Főszereplőnk kevés lelkesedéssel ugyan, de beiratkozik egy kurzusra, ahova támogatás gyanánt unokatestvére, Michiko is elkíséri. A szókimondó Takeda asszony órái eleinte érthetetlenek a lányok számára, hiszen a végtelenségik precíz mozdulatok sora csupán aprólékos formaságnak tűnik. Azonban ahogy telnek az évek, Noriko megérti a teaszertartás mögött húzódó filozófiát, s a „tea útjában” felfedezi a saját boldogsága útját. A film gyönyörűen ábrázolja az évszakok váltakozását nagyra becsülő teaceremónia egyes lépéseit, valamint bepillantást enged a különböző teáscsészék és edények sokszínűségébe.

 

A filmet japánul, magyar felirattal vetítjük.

 

Időpont:

2022.08.06. 20:00

 

Helyszín:

Margitszigeti Atlétikai Centrum gyeppálya

 

Regisztráció nem szükséges!