Ugrás a tartalomra


Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Japán Alapítvány Budapesti Iroda 2021. május 28-tól a koronavírus-fertőzés miatt kialakult járványügyi szabályok betartása mellett újraindítjuk a kölcsönzési szolgáltatást.

 

Új nyitvatartás:

 

Hétfő: 9:00-17:00
Péntek: 9:00-17:00

 

A Könyvtári Cserepont szolgáltatást ideiglenesen kizárólag a könyvtárba való belépés nélkül, ajtón keresztül biztosítjuk. Mivel ez az Ön számára nem kedvező körülmények között, az irodaház folyosóján történő várakozással működhet, a szolgáltatást átmeneti lehetőségként kínáljuk mindazoknak, akiknek hiányzik a könyvtár újdonságokkal folyamatosan bővülő kínálata.

 

A könyvek előjegyzése többek között az új online katalógusunkon keresztül történik, ami a következő linken érhető el:

https://library.japanalapitvany.hu/

 

Az alapértelmezett felhasználónév az olvasókártya száma, az alapértelmezett jelszó a hozzá tartozó születési dátum.

 

Példa: Az 9999 számú olvasókártya tulajdonosának születési dátuma 1999.09.09

Alapértelmezett felhasználóneve: 9999

Alapértelmezett jelszava: 19990909

 

A jelszó belépés után a lap alján megváltoztatható.

 

Amennyiben még nem tagja könyvtárunknak, de szívesen megnézné katalógusunkat, használja felhasználónévként és jelszóként a guest szót.

 

Az itt előjegyzett könyvek kizárólag egy emailben vagy telefonon előre egyeztetett időpontban vehetők át. Az előjegyzés öt munkanapon keresztül érvényes.
 

Mivel számunkra Olvasóink biztonsága a legfontosabb, az előjegyzett könyvek kiadására és a visszahozott könyvek visszavételére könyvtári cserepont rendszert alakítottunk ki, mely lehetővé teszi a könyvtár érintkezésmentes működését.

 

Az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező a maszk viselése.

 

A könyvtár előtti folyosón a következő szolgáltatások igénybe vételére lesz lehetősége:
- könyvek kölcsönzése és visszavétele (a könyvtári cserepont rendszeren keresztül)
- könyvek előjegyzése (az online katalóguson keresztül, e-mailben vagy telefonon)
- új beiratkozás (Időpont fpglalása szükséges. Kérjük, írjon nekünk egy emailt mielőtt befárad épületünkbe.)


 

Olvasóink és könyvtárosaink biztonsága érdekében átmenetileg nem lesz mód a helyben böngészésre, a mosdók/számítógépek igénybe vételére és rendezvényeken való részvételre, továbbá fénymásolási szolgáltatásunk is átmenetileg szünetelni fog.
 

Szolgáltatásunkat kizárólag a könyvtárba való belépés nélkül biztosítjuk.

Kölcsönzéskor kérjük, mutassa fel olvasókártyáját könyvtárosunknak, a kölcsönzés adatbázisunkban való rögzítését követően pedig átveheti majd az előjegyzett könyveket. Az olvasókártya továbbra is szükséges marad a kölcsönzés folyamán. A fizikai érintkezés minimalizálása érdekében ideiglenesen könyvtárosaink nem írják bele ezen adatokat az olvasójegybe, amiért szíves megértését kérjük.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az újranyitás után várhatóan jelentős forgalom lesz könyvtárunkban, hosszabb várakozási idővel. Ha ezt szeretné elkerülni, akkor kérjük, látogatását halassza egy későbbi időpontra.


Könyvtárunkba június 31-ig tudják késedelmi büntetés (kölcsönzési tilalom a késedelmi napok számának arányában) nélkül visszahozni a bezárás előtt kölcsönzött könyveket. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a késedelmi büntetésről szóló mentesség nem vonatkozik a bezárás előtt lejárt kölcsönzésekre és a korábban keletkezett tartozásokra!

 

A visszahozott könyveket kérjük, mutassa fel könyvtárosainknak, majd tegye bele a folyosón kihelyezett tárolóba.

 

 

Az előzetes időpontegyeztetés minden esetben kötelező.

 

 

A visszahozott könyvek 72 órás karanténba kerülnek, olvasóink védelme érdekében ez idő alatt nem áll módunkban azokat harmadik fél számára továbbadni.


Javasoljuk a könyvek előjegyzését az online katalóguson keresztül, a library@japanalapitvany.hu címen vagy a +36 1 214 0775 központi számon. A beérkezett kérések teljesíthetőségével kapcsolatban kollégáink minden esetben visszajelzést küldenek. Igényelhető jelenleg kölcsönözhető, karanténban lévő és más olvasónál kölcsönzésben lévő mű is.

 

Kérjük, továbbra is kísérje figyelemmel weboldalunkat és közösségi oldalainkat, ahol legfrissebb híreinkkel és online tartalmainkkal várjuk Önt.

 


Kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

 

Várjuk vissza szeretettel.
A Japán Alapítvány Budapesti Iroda könyvtára