A 279/2020. (VI. 13.) Korm. rendelet alapján a Japán Alapítvány Budapesti Iroda 2021. július 1-tól a koronavírus-fertőzés miatt kialakult járványügyi szabályok betartása mellett újra fogadja olvasóit.

A könyvtár további intézkedésig hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várja az olvasókat.

A járványügyi szabályok értelmében a megfelelő társadalmi távolság betartása (minimum 1,5 méter) végett egyszerre 10 látogató tartózkodhat intézményünkben. A könyvtárba történő belépéskor kérjük, minden esetben használják a főbejáratnál elhelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat. Az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező a maszk viselése.

Ideiglenes könyvtári szolgáltatásaink:

Az újranyitott könyvtárban a következő szolgáltatásokat kínáljuk:

• könyvek kölcsönzése és visszavétele
  • kölcsönzési határidő hosszabbítása
  • tagsági beiratkozás
  • olvasóterem használata időkorlát nélkül
  • mosdók/számítógépek igénybe vétele
  • fénymásolás

Olvasóink és könyvtárosaink biztonsága érdekében átmenetileg nem lesz mód könyvtári rendezvényeken való részvételre.

Kölcsönzéskor kérjük, mutassa fel olvasókártyáját könyvtárosunknak, aki az adatbázisunkban való rögzítést követően átnyújtja Önnek a könyvet és közli a kölcsönzés határidejét. A fizikai érintkezés minimalizálása érdekében ideiglenesen könyvtárosaink nem írják bele ezen adatokat az olvasójegybe, amiért szíves megértésüket kérjük. A határidőt kérjük, minden esetben sajátkezűleg jegyezzék fel az olvasójegybe.

Kikölcsönzött dokumentumok visszavétele:

Könyvtárunkba június 30-ig tudják késedelmi büntetés (kölcsönzési tilalom a késedelmi napok számának arányában) nélkül visszahozni a bezárás előtt kölcsönzött könyveket. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a késedelmi büntetésről szóló mentesség nem vonatkozik a bezárás előtt lejárt kölcsönzésekre és a korábban keletkezett tartozásokra!

A visszahozott könyveket kérjük, mutassák fel könyvtárosainknak, majd tegyék bele a kihelyezett dobozba. A visszahozott könyvek 72 órás karanténba kerülnek, olvasóink védelme érdekében ez idő alatt nem áll módunkban azokat harmadik fél számára továbbadni.

Javasoljuk a könyvek előjegyzését a library@japanalapitvany.hu címen vagy a +36 1 214 0775 központi számon. A beérkezett kérések teljesíthetőségével kapcsolatban kollégáink minden esetben visszajelzést küldenek. Igényelhető jelenleg kölcsönözhető, karanténban lévő és más olvasónál kölcsönzésben lévő mű is.

Kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel weboldalunkat és közösségi oldalainkat, ahol legfrissebb híreinkkel és online tartalmainkkal várjuk Önöket.

JFBP